Un cutremur puternic, cu magnitudinea 5,8, s-a produs luni pe insula Creta din sudul Greciei, a anunţat Institutul Geodinamic de la Atena. Un muncitor care lucra la consolidarea unei biserici a murit, iar alte nouă persoane au fost rănite ușor, a anunţat un reprezentant al Protecţiei Civile elene, conform AFP.

SeismografFoto: Wikipedia

Inițial, autoritățile au anunțat că nu au fost raportate victime.

Seismul - de magnitdinea 5,8 potrivit Observatorului Geodinamic de la Atena şi de magnitudinea 6, potrivit institului american de geofizică USGS - a avut loc loc la ora 6.17 GMT (9.17, ora României), la 23 de kilometri de Heraklion, capitala Cretei.

Cutremurul a afectat mai ales oraşul Arkalohori, unde a murit un muncitor care lucra la consolidarea unei biserici şi unde s-au produs numeroase pagube, potrivit unui reprezentant al biroului de presă al Protecţiei Civile, Spiros Georgiou, scrie News.ro. Alte nouă persoane au fost rănite uşor în cutremur, a precizat el.

Primarul localităţii Arkalohori declara pentru Skai TV că două lăcaşuri de cult şi alte imobile din zonă au suferit pagube, iar două persoane au rămas blocate în clădiri avariate, una într-o biserică, după ce cupola acesteia, la care se făceau lucrări de întreţinere, s-a prăbuşit, iar alta într-o locuinţă.