În ciuda averii sale imense, Koguan Leo a reușit să fie foarte discret. Google nu vă va spune mai mult decât că este absolvent de la Columbia University și New York Law School și că a fondat SHI International Corp, o mare companie IT, scrie Electrek.

HotNews.roFoto: Hotnews

În prezentarea lui, compania a scris: „Koguan Leo a lansat și fondat SHI International Corp în 1989. Este Fondator și Președinte. A absolvit New York Law School în 1985 ca Juris Doctor (JD) și Columbia University în 1982 ca Master în Afaceri Internaționale (MIA).

În cinstea sa, KoGuan Law School de la Shanghai Jiao Tong University îi poartă numele. Face parte și din Global Trustee Emeriti la Asia Society.”

Mai recent a fost subiect al știrilor după ce a cumpărat un penthouse de $54 milioane de la James Dyson, cel faimos pentru aspiratoare.

Miliardarul a devenit tot recent activ pe Twitter, comentând adesea despre Tesla și Elon Musk. S-a autodescris ca fiind „Elon fanboy.” Pe contul de Twitter pretinde că este al treilea mare deținător individual de acțiuni Tesla:

Nu există documente oficiale care să ateste aceasta și Koguan Leo a pretins că deține acțiuni pe diverse conturi, dar el l-a contactat pe Martin Viecha, șeful pentru relații cu investitorii la Tesla, care a confirmat.

Se pare că Koguan Leo are 6,2 milioane de acțiuni Tesla, în valoare curentă de $4,6 miliarde. Aceasta l-ar face între-adevăr al treilea mare acționar la Tesla după Elon Musk și Larry Ellison.

Chiar dacă este greu să-i ajungă pe cei doi, Koguan Leo spune că va cumpăra în continuare acțiuni Tesla. A mers și mai departe, afirmând că „se va înălța și cădea cu Tesla:

A adăugat că în prezent adună capital pentru a mai cumpăra încă un milion de acțiuni Tesla la începutul anului viitor.

Ark Invest, alt mare deținător de acțiuni Tesla, a vândut recent din ele ca să-și reechilibreze portofoliul. Koguan Leo spune că va cumpăra mai multe acțiuni decât poate să vândă Ark Invest.