Toate cele șase persoane aflate la bordul avionului de transport Antonov AN-26 care s-a prăbușit miercuri în extremul orient al Rusiei au murit, relatează joi Reuters. Aeronava a dispărut complet de pe radare în regiunea Khabarovsk, anunța ministrul pentru situații de urgență citat de The Moscow Times.

Antonov- An26 (aeroprints.com)Foto: Hotnews

Avionul aparținea unei companii care se ocupă de verificări tehnice la aeroporturile rusești și avea 42 de ani vechime.

Aeronava An-26 desfășura un ”zbor tehnic” în momentul în care sistemele de comunicare au încetat să mai transmită semnale la o distanță de doar 38 de km de aeroportul din Khabarovsk, potrivit oficialului.

Un elicopter al autorității federale de transport aviatic și o echipă de salvare au fost trimise miercrui în căutarea aeronavei. “Operațiunea de căutare este dificilă pentru că este întunecat afară și condițiile meteo sunt nefavorabile”, a mai spus oficialul. Potrivit unor surse anonime citate de Interfax, avionul s-ar fi prăbușit în zona Rezervației Naturale Bolshekhekhtsirsky din apropiere de Khabarovsk, în timp ce efectua un zbor de joasă altitudine, la 600 de metri.

Avioanele rusești An-26, aflate încă în uz civil și militar după prăbușirea URSS în ciuda faptului că ultima linie de producție a fost în 1986, au o lungă istorie de accidente aviatice. În iulie, un avion An-26 cu 28 de pasageri la bord a dispărut în peninsula Kamchatka.