O tânără de 19 ani, care lucra la cel mai mare centru de vaccinare din Bordeaux, din sud-vestul Franței, a fost condamnată miercuri la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru că a falsificat aproximativ douăzeci de permise de sănătate în beneficiul rudelor, potrivit AFP.

De asemenea, Curtea Penală din Bordeaux, care a judecat-o, a condamnat-o la neeligibilitate pentru doi ani și la interdicția de cinci ani a angajării în instituțiile publice.

Arestată luni după raportul unui medic pompier și al unei anchete polițienești, tânăra, care fusese angajată de la 1 septembrie în acest centru, a recunoscut că a participat la contrafacerea a 24 de permise de sănătate în beneficiul a 16 persoane.

„Am făcut” asta, a recunoscut tânăra în fața judecătorului, negând însă că ar fi acționat pentru bani.

„Nu cred că acest lucru s-a făcut fără avantaje financiare”, dimpotrivă, a estimat procurorul.

Prin cercetarea telefonului lui Samia G., polițiștii au găsit cărți de identitate și aproximativ cincisprezece coduri QR, produse fără mare grijă, uneori cu inconsecvențe grave, cum ar fi datele de prescripție.

În fața judecătorilor, tânăra, care lucrează de la 16 ani, a explicat că a vrut doar să își servească prietenii sau rudele, oameni „care nu doreau să fie vaccinați”, potrivit ei. „Am vrut să ies cu ei (prietenii) la film, la restaurant”, a spus ea.