Banca Centrală a SUA, care a lăsat neschimbată ratele dobânzilor, se așteaptă la o inflație chiar mai mare decât se aștepta anul acesta și, avertizând că varianta Delta încetinește recuperarea, și-a redus prognozele de creștere pentru 2021, potrivit AFP.

Foto:

Inflația ar trebui să ajungă astfel la 4,2% în acest an, față de 3,4% estimată în iunie, înainte de a încetini la 2,2% în 2022 (+0,1 puncte). Rezerva Federală (Fed) a revizuit brusc creșterea produsului intern brut până la 5,9% față de 7% estimată în iunie. De asemenea, a revizuit rata șomajului la 4,8% (+0,3 puncte).

Președintele Băncii Centrale SUA, Jerome Powell, a avertizat miercuri că inflația ar putea rămâne ridicată mai mult decât se aștepta, remarcând multe provocări persistente legate de lanțul de aprovizionare și, în special, de recrutare.

"Deschiderea continuă să se confrunte cu blocaje, dificultăți de angajare și alte constrângeri, care s-ar putea dovedi a fi mai mari și mai durabile decât se aștepta, prezentând riscuri în sensul creșterii inflației", a spus el într-o conferință de presă.