Președintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, a fost externat din spitalul din Strasbourg (estul Franței) unde a fost internat pe 15 septembrie pentru pneumonie, a anunțat el miercuri pe Twitter, relatează AFP.

David SassoliFoto: Abdesslam Mirdass / AFP / Profimedia

„Mă simt mai bine și ieri medicii Spitalului Civil din Strasbourg mi-au permis să mă întorc în Italia pentru a continua tratamentul pentru pneumonie”, a adăugat el, mulțumind echipei medicale a unității și tuturor celor care i-au adresat cele mai bune urări de recuperare.

Italianul în vârstă de 65 de ani (grupul socialiștilor și democraților) a trebuit să renunțe pe 15 septembrie în a prezida sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg și nu a putut participa la discursul anual privind starea Uniunii susținut de președinta Comisiei Ursula von der Leyen.

Luni, pe 20 septembrie, purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo, a anunțat că David Sassoli a fost internat la Spitalul Civil din Strasbourg miercuri, 15 septembrie, și că ”în urma examenelor medicale necesare a fost diagnosticat cu pneumonie şi pus imediat sub tratament”.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că Sassoli a fost testat pentru Covid-19, iar rezultatul testelor a fost negativ.