Două surori din Japonia de peste 107 ani au fost recunoscute oficial drept cei mai în vârstă gemeni identici în lume de către Guinness World Records.

HotNews.roFoto: Hotnews

Umeno Sumiyama şi Koume Kodama aveau 107 ani şi 300 de zile pe 1 septembrie, depăşind recordul anterior stabilit de celebrele surori japoneze Kin Narita şi Gin Kanie, care aveau 107 ani şi 175 de zile, a anunţat luni Guinness World Records.

Sumiyama şi Kodama s-au născut pe 5 noiembrie 1913, pe insula Shodoshima din vestul Japoniei într-o familie cu 13 membri.

Familiile lor au declarat pentru Guinness că cele două surori glumeau adesea că vor trăi mai mult decât titularele recordului anterior. Aceste gemene, cunoscute drept "Kin-san" şi "Gin-san", care au murit în urmă cu aproximativ 20 de ani, au fost considerate eroine naţionale în Japonia datorită vârstei lor avansate şi a umorului de care dădeau dovadă. Ele au devenit cunoscute la nivel mondial după numeroase apariţii televizate.

Noile titulare ale recordului au crescut separat după ce au terminat şcoala primară. Kodama a fost trimisă ca menajeră în Oita, pe insula Kyushu din sud-vest, unde apoi s-a căsătorit. În schimb, Sumiyama a rămas pe insula natală şi şi-a întemeiat acolo o familie.

Japonia este una dintre ţările cu o populaţie care îmbătrâneşte rapid. Circa o treime din cei 125 de milioane de locuitori ai săi are deja 65 de ani sau peste, în timp ce aproximativ 86.500 dintre locuitori au chiar 100 de ani sau mai mult. (Sursa: Agerpres)