Registrul civil suedez a refuzat să permită unui cuplu să-și numească fiul „Vladimir Putin”, considerând că utilizarea numelui liderului rus a intrat în categoria interzisă a prenumelor „inadecvate”.

Vladimir Putin la conferinta de presaFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

„Prenumele nu trebuie să poată ofensa și să nu poată provoca jenă pentru persoana care poartă numele și nici să nu poată fi considerat inadecvat din niciun motiv”, potrivit deciziei autorităților fiscale suedeze, competente în materie, transmisă către AFP.

„Numele de familie nu sunt potrivite ca prenume, acest lucru este valabil și pentru prenumele care seamănă cu numele de familie”, a spus Skatteverket în această decizie la începutul lunii septembrie.

Părinții, care locuiesc într-un sat mic din sudul Suediei, au ales să-și numească fiul „Vladimir Putin”, transcrierea comună a numelui președintelui rus în suedeză și engleză.

De asemenea, autoritățile fiscale suedeze au refuzat să considere că „Vladimir” și „Putin” ar putea fi considerate ca două prenume separate.

„Autoritatea fiscală decide în acest caz că combinația Vladimir Putin trebuie evaluată în totalitate”.

Ca o consolare, scrisoarea prin care se anunța respingerea cererii conținea un nou formular de înregistrare a prenumelui.