Când un jurnalist politic de dreapta și posibil candidat la alegerile prezidențiale din Franța a început să vorbească despre faptul că persoanele care au nume non-franceze ar trebui să și le schimbe pentru a se integra mai bine sau că numele importate din culturile anglo-saxone sunt o greșeală, sigura reacție este satira. Site-ul ”Prenumele meu, Repede” îți sugerează alternative dacă numele tău este considerat inacceptabil de străin, relatează The Guardian.

Eric ZemmourFoto: Captura YouTube

Francezii care intră pe site-ul ”Prenumele meu, Repede” pot testa dacă numele lor este destul de francez și sugerează alternative.

Totodată, site-ul este un tribut adus platformei online franceze ”Vaccinul meu, Repede”, unde oamenii se pot programa pentru a se vaccina anti-Covid.

Astfel, potrivit site-ului, Peter devine Nestor, James devine Jules, Rosemary devine Roseline, iar Zinedine (Zidane) devine Antoine și Kylian (Mbappe) devine Sylvain.

Totuși, în spatele amuzamentului, se află o propunere controversată a lui Éric Zemmour, care spune că insistă ca oamenii să aibă nume „franceze” pentru că acest lucru ar contribui la o mai bună integrare a străinilor și a descendenților lor.

El a spus că cei care poartă numele precum Muhammad, Kévin și Jordan ar trebui să și le schimbe.

Bărbatul de 63 de ani, care a fost jurnalist politic pentru Le Figaro, a fost condamnat pentru incitare la ură și este cunoscut pentru criticile sale violente împotriva imigrației și Islamului.

Zemmour nu a anunțat încă dacă va participa la alegerile prezidențiale din aprilie, dar susținătorii săi fac demersuri. Sondajele sugerează că, dacă va candida, ar putea aduna până la 10% din voturi și ar putea reprezenta o amenințare credibilă pentru candidata RN, Marine Le Pen, prin ruperea bazinului electoral de extremă dreapta.

În 2016, Zemmour a criticat-o pe Rachida Dati, ministrul justiției de atunci, - care este născută în Franța, dar ai cărei părinți sunt din nordul Africii - pentru că i-a pus numele fiicei sale Zohra, spunând că alegerea este „revoltătoare”.

„Consider că, oferind prenume musulmane, refuzați să acceptați istoria Franței”, a spus el pentru televiziunea franceză.

El a spus că, dacă ar fi ales, va reinstala o lege din 1803, abrogată în 1993, care permite doar prenume de sfinți incluși în calendarul creștin și din „istoria antică”.

„Un francez nu va mai putea să-l numească pe fiul său Muhammad”, a spus Zemmour. El a mai spus că numele importate din culturile „anglo-saxone” sunt o greșeală.

Din 1993, părinții francezi nu au libertate completă în a-și numi copiii, iar numele pot fi respinse dacă oficialii consideră că numele dat „nu este în interesul copilului”. Familia Renaud nu a avut voie să-și numească fiica Mégane, iar altor părinți li s-au refuzat nume precum Nutella, Fraise, Manhattan și Mohammed Merah după teroristul din Toulouse.