Un citat atribuit fostului președinte american Jimmy Carter despre Iisus și homosexualitate s-a răspândit în mediile sociale. O postare a lui @ColoradoIndepe1 cuprinde o fotografie a celui de-al 39-lea președinte al SUA și un citat, relatează Newsweek.

Jimmy CarterFoto: Agerpres

Citatul: „Homosexualitatea a fost bine cunoscută în lumea veche, mult înainte să se nască Hristos și Iisus nu a spus niciodată vreun cuvânt despre homosexualitate. În toate învățămintele sale despre multe lucruri – el nu a spus niciodată că persoanele homosexuale trebuie condamnate”.

Iar dedesubt scria: „Așa spune un creștin adevărat”.

Postarea a adunat peste 32.000 de aprecieri și a fost redistribuită de mai mult de 7.000 de ori.

Iar lângă imaginea cu citatul, autorul a scris: „Jimmy Carter a fost, și este, un șmecher”.

Și alții au reluat mai recent citatul și au avut mii de reacții.

Într-un interviu pentru HuffPost din 2012, Carter a fost intervievat de către editorul senior pentru religie Paul Brandeis Raushenbush despre „cele mai grele întrebări puse de Biblie”, în contextul lansării cărții fostului președinte „NIV, Lessons from Life Bible: Personal Reflections with Jimmy Carter”.

În acel interviu, Raushenbush a spus: „Mulți oameni arată spre Biblie după motivele pentru care homosexualii nu ar trebui să fie în biserică, sau acceptați în vreun fel”.

La aceasta, Jimmy Carter, care a fost învățător la școala de duminică, a spus: „Homsexualitatea a fost bine cunoscută în lumea veche, mult înainte să se nască Hristos și Iisus nu a spus niciodată vreun cuvânt despre homosexualitate. În toate învățămintele sale despre multe lucruri – el nu a spus niciodată că persoanele homosexuale trebuie condamnate. Personal, eu cred că este foarte în regulă ca persoanele homosexuale să se căsătorească în ceremonii civile”.

Carter a continuat: „Trag o linie, poate arbitrar, când se spune ca legea să ceară bisericii să căsătorească oamenii. Sunt baptist și cred că fiecare congregație este autonomă și-și poate guverna problemele interne. Așa că, dacă o biserică baptistă locală vrea să accepte persoane homosexuale ca membri egali, ceea ce biserica mea face de altfel, atunci este în regulă. Dacă o biserică decide să n-o facă, guvernul nu trebuie să i-o ceară prin lege”.

În același interviu, Carter și-a spus părerea dacă Biblia trebuie interpretată ca atare sau metaforic: „Când mergem la Biblie ar trebui să avem în minte că principiile de bază ale Bibliei au venit de la Dumnezeu, dar au fost așternute în scris de oameni lipsiți de cunoștințele din zilele noastre.

Așa că există unele imperfecțiuni în scrierile Bibliei. Dar principiile de bază sunt aplicabile vieții mele și nu găsesc vreun conflict între ele”.

Așa că verificarea demonstrează că citatul atribuit lui Carter îi aparține cu adevărat fostului președinte.