Capitalismul nu a slujit economia Statelor Unite atât de bine pe cât ar fi putut, a afirmat vineri preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, adăugând că sistemul are nevoie de îmbunătăţiri, relatează Reuters citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În America, sistemul nostru este capitalismul, este sistemul nostru economic, dar nu ne-a slujit economia atât de bine pe cât ar fi trebuit", a apreciat Pelosi, în cadrul unui eveniment găzduit de think-tank-ul de afaceri Chatham House, cu sediul la Londra.

"Ceea ce dorim să facem este nu să ne îndepărtăm de la el, ci să-l îmbunătăţim", a asigurat ea. "Nu putem avea un sistem în care succesul unora vine din exploatarea muncitorilor, din exploatarea mediului şi toate celelalte, trebuie să corectăm acest lucru", a spus Pelosi, precizând că o clasă de mijloc puternică reprezintă cheia unei democraţii puternice.

Potrivit politicienei democrate, este conştientizat în tot mai mare măsură faptul că "trebuie făcut mai mult" şi că aşa-zisul capitalism al acţionarilor (shareholder) a dus la creşterea remuneraţiilor directorilor şi stagnarea celor ale oamenilor muncii. "Pur şi simplu acest lucru nu este corect", a punctat Pelosi.