O femelă lemur pe nume Charlie a devenit săptămâna aceasta primul animal care a primit un vaccin antiCOVID-19 la grădina zoologică din oraşul american Philadelphia, relatează vineri dpa citată de Agerpres. Charlie a făcut parte dintr-un grup de 10 animale, între care alţi patru lemuri, patru gorile şi un urangutan de Sumatra, care au fost vaccinate împotriva coronavirusului.

HotNews.roFoto: Hotnews

În următoarele săptămâni, 113 animale de la grădina zoologică vor primi fiecare câte un vaccin în două doze dintr-un transport de 240 de doze furnizat de Zoetis, o fostă filială a Pfizer cu sediul în New Jersey, care produce medicamente pentru animale.

Pe teritoriul Statelor Unite, au fost raportate cazuri de animale de la grădini zoologice care s-au îmbolnăvit de COVID-19, între care gorile, leoparzi de zăpadă şi tigri de la San Diego Zoo şi Safari Park, iar săptămâna trecută, la Zoo Atlanta, unde gorile au fost testate pozitiv la noul coronavirus.

Nu au existat cazuri confirmate la grădina zoologică din Philadelphia, însă două gorile au prezentat posibile simptome uşoare, ceea ce a condus la teste care au ieşit negative, a declarat Keith Hinshaw, directorul pentru sănătatea animalelor de la grădina zoologică.

La începutul acestui an, Zoetis a anunţat că va furniza peste 11.000 doze de vaccin către grădini zoologice şi alte organizaţii. Grădinile zoologice nu sunt obligate să dezvăluie public dacă îşi vaccinează animalele împotriva COVID-19, însă au fost câteva care au anunţat acest lucru, între care cele din Oakland, San Diego, Denver, Detroit şi Atlanta.