Mii de angajați din sectorul sanitar au fost suspendați în Franța ca urmare a faptului că nu s-au vaccinat antiCovid, relatează France24. Asta înseamnă că angajații nu își vor mai primi salariile, după ce termenul limită până la care trebuiau să se vaccineze a expirat în această săptămână.

Coronavirus FrantaFoto: Bardos Florent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Săptămâna trecută, agenția națională de sănătate publică estima că 12% din personalul medical al spitalelor și în jur de 6% dintre medicii din cabinetele private nu s-au vaccinat.

"Ieri au fost notificate în legătură cu suspendarea activității în jur de 3.000 de angajați din centrele și clinicile de sănătate, pentru că nu s-au vaccinat”, a anunțat joi ministrul sănătății Olivier Veran.

Oficialul a adăugat că câteva zeci au preferat să își prezinte demisia decât să se vaccineze. Asta raportat la 2,7 milioane de lucrători din domeniul sanitar care continuă să asigure servicile medicale.

"Un număr mare dintre aceste suspendări sunt doar temporare”, a mai spus oficialul.

Numărul real al celor suspendați ar putea fi totuși mai mare, luând în calcul cifrele raportate de fiecare spital în parte.