​Retailerul britanic Marks & Spencer (M&S) va închide toate cele 11 magazine alimentare sub franciză din Franţa, gestionate împreună cu partenerul SFH, din cauza noilor reglementări comerciale adoptate în urma Brexitului, care au redus disponibilitatea produselor, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

M&S a anunțat joi că cele nouă magazine franţuzeşti ale sale rămase, gestionate de Lagardere Travel Retail, îşi vor continua activitatea şi că cele două companii lucrează la un viitor model de afaceri durabil.

Preşedintele Archie Norman s-a plâns luni de zile că M&S se luptă să introducă mărfuri în Irlanda şi Franţa de când Marea Britanie a părăsit piaţa unică a UE la începutul anului, din cauza cantităţii uriaşe de documente necesare.

"M&S are o istorie îndelungată în serviciul clienţilor din Franţa şi aceasta nu este o decizie pe care noi sau partenerul nostru SFH am luat-o cu uşurinţă. În situaţia actuală, complexitatea lanţului de aprovizionare în vigoare după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană face acum aproape imposibil să servim clienţilor produse proaspete şi refrigerate la standardele înalte pe care le aşteaptă, rezultând un impact continuu asupra performanţei afacerii noastre", a spus Paul Friston, directorul internaţional al M&S.

Cele 11 magazine care se vor închide până la sfârşitul acestui an sunt situate predominant pe străzile mari ale Parisului, în timp ce cele nouă administrate de Lagardere sunt situate în hub-uri de călătorie, cum ar fi aeroporturi, staţii de cale ferată şi metrou.

Un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson a apărat procesul Brexit.

"Credem că abordarea pe care am adoptat-o ​​este cea corectă. Este ceva pentru care publicul a votat şi aduce deja beneficii publicului", a spus purtătorul de cuvânt.

Guvernul a oferit, de asemenea, finanţare semnificativă, sfaturi şi sprijin pe tot parcursul perioadei Brexit, astfel încât companiile să poată pregăti şi înţelege schimbările, au adăugat acesta.

În aprilie, M&S şi-a reconfigurat activitatea magazinelor alimentare din Republica Cehă pentru a elimina riscurile lanţului de aprovizionare. Compania a retras toate produsele proaspete şi refrigerate din magazinele sale şi a dublat gamele de produse congelate şi ambalate.

Luna trecută, M&S şi-a îmbunătăţit perspectivele de profit după o creştere a cererii de alimente pe piaţa sa internă şi o creştere a vânzărilor de haine online. (Sursa: News.ro)