Oficialii din cadrul Serviciului american de pescuit și viață sălbatică din Louisiana au capturat recent un aligator în jurul cartierului Avery Estates, nu departe de locul unde Timothy Satterlee Sr., în vârstă de 71 de ani, a dispărut pe 30 august. Aligatorul de 3,7 metri lungime (229 kilograme) avea „ceea ce pare a fi rămășițe umane în stomac”, potrivit biroului șerifului, itat de Live Science.

aligatorFoto: Captura

Soția lui Satterlee a raportat poliției că un aligator i-a atacat soțul în afara casei lor în inundațiile rezultate din uraganul Ida, potrivit The Charlotte Observer.

Soția bărbatului a văzut cum brațul acestuia a fost smuls de către aligator. Femeia a reușit să îl tragă din apă pe niște scări, dar cât s-a dus să cheme ajutor și să aducă materiale de prim-ajutor corpul soțului său a dispărut în apă. Anchetatorii vor lucra acum cu cabinetul legistului pentru a confirma că rămășițele aparțin lui Satterlee.

Cât de frecvente sunt atacurile aligatorilor?

”Persoanele ucise de aligatori sunt extrem de rare ", a spus Adam Rosenblatt, profesor asistent de biologie la Universitatea din Florida de Nord, care studiază modul în care reacționează aligatorii la mediile în schimbare.

Între 1999 și 2019, aligatorii au ucis 10 persoane în sud-estul SUA, potrivit datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. În aceeași perioadă de timp și în aceeași zonă, aproape de cinci ori mai mulți oameni au fost uciși de câini și de aproape 12 ori mai mulți oameni au fost uciși de fulgere, a spus el.

„O mulțime de conflicte om-aligator apar atunci când aligatorii sunt provocați, atât în mod intenționat, cât și neintenționat, sau când aligatorii merg după animalele de companie ale oamenilor”, a spus Rosenblatt pentru Live Science. Când le este foame, aligatorii ar putea merge după oameni, dar aceste tipuri de situații sunt „mai rare”, a spus el.