Primarul ecologist al oraşului francez Lyon a anunţat marţi o generalizare a limitării vitezei la 30 km/h în oraş, în primăvara lui 2022, o măsură menită să reducă numărul accidentelor rutiere, relatează AFP, potrivit News.ro.

LyonFoto: Captura Wikipedia

”În primăvara viitoare, vom trece, în oraş, la 30 (de kilometri pe oră). Toate drumurile sau aproape toate vor avea (viteza limitată la) 30 km/h, mai puţin anumite axe foarte circulate, care vor rămâne la (limita de viteză de) 50 km/h”, a anunţat la France 3 Rhône-Alpes Grégory Doucet.

Această decizie vizează ”să liniştească oraşul” şi o ”reducere a accidentelor”, a precizat primarul Lyonului.

”În marile capitale europene, la Bruxelles, în Spania sau în Olanda, unde s-a trecut deja, în oraş, la (limitarea vitezei la) 30 km/h”, s-au constatat cu ”40% accidente mai puţin în oraş”, a subliniat primarul.

Această măsură, care făcea parte din programul candidatului ecologist, ales în martie 2020, are totodată ca obiectiv o reducere a ”zgomotului circulaţiei” care îi afectează pe cei peste 500.000 de locuitori ai Lyonului, a declarat AFP viceprimarul însărcinat cu mobilitatea, Valentin Lungenstrass.