Numărul mare de vizitatori în cele mai populare destinații turistice din Grecia este de obicei considerat o binecuvântare. Dar în unele insule din Marea Egee exodul turistic a testat limitele infrastructurii și a îngrijorat localnicii, scrie eKathimerini.

Insula ParosFoto: USER UPLOADED

Insulele Santorini, Patmos, Naxos, Tzia și altele au avut în această vară mai mulți turiși decât pe parcursul întregii pre-pandemii 2019. Rezultatele au fost un blocaj de trafic aproape constant, cozi mari pentru a intra în restaurante, cafenele și baruri, trotuare aglomerate, întreruperi ocazionale de electricitate, lipsă de apă și mirosuri persistente venite din sistemele de canalizare copleșite.

Dorința de a compensa vara pierdută din 2020 a fost din plin răsplătită, scrie publicația elenă. Totuși, Paros, de exemplu, s-a trezit găzduind 130.000 de oameni în august, de 10 ori mai mult decât populația insulei, iar în Patmos se înghesuiau 30.000 de turiști, localnicii nefiind mai mulți de 3.000 de oameni.

Pe măsură ce toată lumea se grăbește să profite de cerere, pe insule a apărut și un boom al construcțiilor, aproape fiecare localnic gândindu-se cum să profite de numărul uriaș de turiști care îi vizitează.