Conspiraționiștii din orașul australian Mullumbimby, capitala neoficială a anti-vacciniștilor australieni, s-au organizat într-o mișcare politică denumită ”Mișcarea Oamenilor Liberi” și vor să candideze în alegeri pentru a-și impune politicile: scoaterea din oraș a celor care se vaccinează, scrie nzherald.co.nz. Anterior, o serie de magazine, săli de yoga sau frizerii au pus anunțuri la intrare prin care interzic accesul celor vaccinați.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Oamenii Liberi” consideră că virusul a fost creat în mod deliberat și că tehnologia 5G transmite coronavirusul. Ratele de vaccinare a copiilor în orașul situat în regiunea New South Wales sunt printre cele mai scăzute din Australia.

Anterior, acolo au existat proteste masive contra instalării antenelor 5G. Mișcarea Oamenilor Liberi susține că „drepturile și libertățile omului” erau demult încălcate, dar Covid a „scos răul la lumina zilei”. Ei spun că, deși nu sunt vaccinați, au dreptul la muncă, călătorii, vizite la prieteni sau familie, precum și dreptul de a respinge vaccinarea.

Magazinele Australia Post din unele orașe din regiune sunt înțesate de agenți de securitate după ce un număr alarmant de clienți au declarat că nu vor să respecte protocoalele anti- Covid-19. Cel puțin o treime dintre clienți refuză să poarte măști, să folosească igienizante pentru mâini sau să își dea datele personale, în ciuda faptului că regiunea a fost inclusă în lista orașelor carantinate.

La începutul acestui an, unele firme din zonă au interzis temporar accesul persoanelor vaccinate. Un coafor, un studio de yoga și o companie de terapie prin masaj au pus anunțuri prin care interzicea accesul celor vaccinați: „Dacă v-ați vaccinat împotriva Covid-19, vă rugăm să participați online, să vă reprogramați sau să exersați acasă timp de cel puțin două săptămâni”, scria pe unul dintre anunțuri.