ANALIZĂ CNN: Realitatea dură a Brexitului lovește Marea Britanie. ”Ne costă pe toți”, în afară de Boris Johnson

de I.B.     HotNews.ro
Duminică, 12 septembrie 2021, 12:38 Actualitate | Internaţional


Boris Johnson
Foto: Captura Twitter
De la un capăt la altul al lanțului de aprovizionare, producătorii britanici de alimente au suportat o vară plină de probleme. „Depozitele frigorifice nu aveau suficient spațiu pentru a ne păstra culturile, așa că a trebuit să aruncăm o săptămână de producție”, explică Iain Brown, vicepreședintele East Scotland Growers (ESG). „Și nu am avut suficienți muncitori pentru a recolta legumele, ceea ce înseamnă că se vor risipi”, potrivit unei analize CNN.

În timp ce lipsa de alimente a fost frecventă în multe țări de-a lungul pandemiei, Brown crede că o problemă unică în Marea Britanie face viața extrem de dureroasă: Brexit-ul.

Potrivit lui Brown, cele două direcții esențiale ale producției - mai întâi, scoaterea alimentelor proaspete din pământ și apoi distribuirea acestora pe rafturile supermarketurilor - sunt ambele lovite din cauza lipsei de lucrători.

În primul rând, lipsa șoferilor de camioane, care duc articole proaspete precum conopidele către și de la instalațiile de îngheț, a însemnat că, într-un stadiu, cooperativa ESG a trebuit să arunce o săptămână de producție, la un cost estimat la 1 milion de lire sterline (1,4 milioane de dolari) .

În al doilea rând, Brown spune că mulți dintre muncitorii sezonieri, care ar veni din țări precum România și Bulgaria pentru câteva luni să recolteze legume, sunt puțini acum. "Unii nu au venit pentru că reglementările Covid o îngreunează prea mult; unii au venit, au câștigat mulți bani și au plecat acasă mai devreme decât era planificat".

Acest lucru, spune Brown, a însemnat că aproximativ 10-15% din recolta sa a fost risipită, costând în jur de 200.000 de lire sterline (277.000 de dolari).

Se pare că aceste consecințe ale Brexitului se simt în sfârșit în sus și în jos în Marea Britanie. Și departe de creșterea economică promisă în aceste sectoare de membrii guvernului prim-ministrului Boris Johnson, penuria de lucrători europeni în aceste zone vitale înseamnă pierderi financiare pentru întreprinderi și rafturi goale.


Români pe o plantație de țelină din Marea Britanie

Lipsa șoferilor de camion. Britanicii nu se înghesuie să ocupe locurile de muncă ale migranțilorLipsa șoferilor de camioane este probabil cea mai stringentă problemă. Potrivit unui purtător de cuvânt al Logistics UK, deficitul actual de șoferi se estimează a fi cuprins între 90.000 și 120.000. În timp ce Brexitul nu este în întregime de vină, faptul că Marea Britanie nu mai are acces ușor la șoferii europeni a creat bătăi de cap pentru industrie.

Acești oameni nu pot fi pur și simplu înlocuiți de muncitori britanici. Pe lângă faptul că poate dura până la nouă luni pentru a se califica ca șofer și poate costa până la 5.000 de lire sterline (6.940 dolari), potrivit Logistics UK, britanicii nu se îngrămădesc pentru a prelua aceste locuri de muncă.

"Avem o forță de muncă îmbătrânită în Marea Britanie, iar imaginea condițiilor de muncă pentru șoferii de camioane - locuri de parcare nesigure sau locuri de odihnă - a făcut-o neatractivă pentru mulți tineri", a declarat un purtător de cuvânt al Logistics UK pentru CNN Business.

Acest lucru creează o alegere dificilă pentru companii: La ce bunuri acorzi prioritate? Dacă aveți un singur camion care părăsește depozitul în acea zi, probabil că veți acorda prioritate produselor perisabile față de lucruri precum apa îmbuteliată. Pe termen lung, aceasta înseamnă mai puține alegeri ale consumatorilor și posibilitatea de panică a consumatorilor, așa cum s-a văzut în 2020, când Marea Britanie a suferit cu aprovizionarea cu hârtie igienică.


Camioane blocate în portul Dover

Lipsă de alimente în supermaketuri fără precedent


Pentru o idee despre cât de gravă este o problemă, șefii celor mai mari supermarketuri din Marea Britanie au descris lipsa de alimente ca fiind fără precedent - unul a declarat pentru ziarul The Times că sunt „la un nivel mai rău decât în ​​orice moment pe care l-am văzut” - și au avertizat că rafturile ar putea fi goale de Crăciun din cauza lipsei de șoferi.

Aceste lipsuri ar trebui să fie un cadou pentru adversarii politici ai lui Johnson, care pot spune că afirmațiile sale de a avea un acord Brexit în 2019 - promisiunea pentru care a câștigat alegerile generale - erau false.

Guvernul, spun criticii, nu a reușit să se pregătească în mod adecvat pentru consecințele inevitabile ale Brexitului și să-și atenueze impactul inițial.


Economia Marii Britanii rămâne cu 2,1% mai mică decât înainte de pandemie


Creșterea PIB-ului britanic s-a oprit aproape în iulie, potrivit Office for National Statistics, în parte din cauza problemelor lanțului de aprovizionare și a penuriei de lucrători.

Economia Marii Britanii rămâne cu 2,1% mai mică decât înainte de pandemie, iar unii economiști cred că diferența nu va fi compensată până în al doilea trimestru al anului viitor.

„De-a lungul întregului proces Brexit, guvernul și-a întețit eforturile pentru a face afaceri și a pregăti oamenii pentru inevitabila revoltă subminată de nevoia sa de a prezenta Brexitul ca ceva care ar fi pozitiv pentru Marea Britanie și economie”, spune Sam Lowe, cercetător principal la Centrul pentru Reforma Europeană. „Acest lucru a condus la reclame radio confuze care nici măcar nu menționau cuvântul Brexit.”, spune el.

Mai rău, guvernul Johnson se află acum în poziția ciudată de a refuza să pună în aplicare o parte cheie a acordului pe care odinioară l-a considerat un mare succes.

Marea Britanie trebuia să aplice pe deplin un mecanism numit Protocolul Irlandei de Nord la sfârșitul acestui an. Protocolul a fost convenit între Regatul Unit și UE pentru a reflecta statutul special al Irlandei de Nord: în afara UE, împreună cu restul Regatului Unit, dar împărtășind o frontieră terestră fictivă cu Republica Irlanda, un stat membru al UE. (Integral pe CNN)
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

66510 vizualizari

 • +4 (82 voturi)    
  parafrazrând vorba unui clasic (Duminică, 12 septembrie 2021, 12:51)

  hdd [utilizator]

  "Dragă UK, nici nu știi cât de mic începi să fii..."

  Regina rămâne șeful statului peste cea mai mare suprafață terestră (este șeful statului Canada și șeful statului Australia) dar influența UK scade văzând cu ochii.

  După catastrofa creată de Biden, ascensiunea Chinei pare de neoprit.

  Dumnezeu să ne ajute! Sau noi, dacă ne duce capul.
  • -9 (39 voturi)    
   Să aducă muncitori din Ucraina (Duminică, 12 septembrie 2021, 13:29)

   Laurell [utilizator] i-a raspuns lui hdd

   Salariile sunt foarte mari dar și prețurile sunt mari.
   Pot aduce muncitori din Ucraina și țările balcanice.
   • -3 (5 voturi)    
    crize si oportunitati.. (Luni, 13 septembrie 2021, 12:15)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Laurell

    Daca vor creste suficient costurile cu transportul de marfa, cu siguranta se va investi mai mult in vehicule autonome.
  • +11 (37 voturi)    
   Regatul (Duminică, 12 septembrie 2021, 16:45)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui hdd

   a pierdut din forta si maretie deja in WW II.A mancat bataie de la japonezi in Pacific,germanii i-au ridiculizat.Numai USA i-a scos din cacao,atat in colonii cat si in Europa.Au avut o propaganda excelenta si dupa razboi s-au dat mari invingatori.Realitatea este ca Imperiul decade tot mai mult,economia nu merge grozav.Daca au ajuns sa le fie frica de romani si de bulgari inseamna ca nu a mai ramas mare lucru din valorile vechiului Regat.Au jumulit Africa,India,China,Australia si Canada.Atunci le-a mers bine.Au incercat si in Coloniile americane sa-si faca de cap dar acolo au primit o lectie de democratie si au pierdut razboiul.E trist cand un popor decade,sub ochii tai..... .
   • +11 (29 voturi)    
    hehehehe (Duminică, 12 septembrie 2021, 22:52)

    john70 [utilizator] i-a raspuns lui Zache58

    "E trist cand un popor decade,sub ochii tai....." - roman fiind, banuiesc ca scrii asta cu lacrimi in ochi.
   • -9 (19 voturi)    
    Al dreaqu' decădere (Luni, 13 septembrie 2021, 1:10)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Zache58

    Peste 6.2 milioane de cetățeni UE slugăresc prin Regalul Unit.

    Oare fraierii ăia nu știu cât de nasol e acolo și cum își pierde Regatul măreția de pe urma Brexitului?!
    • +3 (7 voturi)    
     da, dar din cei 6.2 mil (Luni, 13 septembrie 2021, 10:45)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     1 milion sunt romani si vreo 1,5 milioane sunt polonezi. Restul sunt tot estici, si ceva italieni. Doar nu crezi ca se duc nemtii sa lucreze in Marea Britanie.
     Pe de alta parte, sunt si 1,2 milioane de britanici care au lucrat la UE, multi fiind dati afara dupa Brexit.
     • -4 (8 voturi)    
      Mai uităt-te un pic la numere... (Luni, 13 septembrie 2021, 15:17)

      Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      Ciar dacă e așa cum spui tu, de ce nu s-au dus papagalii ăia în Germania?

      În realitate conform datelor de la imigrările britanice sunt ~ 410000 de români, sunt ~ 800000 de polonezi, sunt ~ 600000 de italieni și sunt ~ 150000 de germani. Eu personal cunosc medici și biochimiști germani ce au fugit în UK îainte să se închidă ușa. Crezi că-i convine cuiva capabil să plătească pensii și lefuri de stat în UE?

      În Regat sunt mult mai puțin jumulitiți ca-n UE.
     • -2 (6 voturi)    
      Nu prea aveau cum să fie dați englejii afară (Luni, 13 septembrie 2021, 15:22)

      Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      Majoritatea en gleizor ce trăiesc în UE sunt pensionari ce s-au instalat în țările calde precum Spania, Italia și Grecia. Oamenii ășita cheltuie peste 1000€ miliarde pe an. Dacă ei ar pleca economiile țărilor sudice ar intra în colaps.

      Doar mica colonie Giblratar ține cam 15% din lefurile din Spania, de aia se îngrijesc ăia de acolo de engleji ca de ouă:) Dacă ăia pleacîă de acolo sau sun tnecăjiți țări întregi intră în foame.
    • +3 (3 voturi)    
     N-ai inteles (Miercuri, 15 septembrie 2021, 6:42)

     Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Maretia si forta si-au pierdut-o cand nu au mai putut exploata popoarele din Africa(sclavi,aur,diamante,minereuri,lemn,etc.),India,China,Australia.Am zis ceva de Brexit?Nu.
 • +38 (92 voturi)    
  Briții ar trebui să le *mulțumească* rușilor (Duminică, 12 septembrie 2021, 13:13)

  Rescator [utilizator]

  pentru că i-au *ajutat* în mod decisiv să se care din
  UE.Ăsta este doar începutul,rușii plănuiesc noi lovituri,
  iar occidentul doarme adânc în bocanci.
 • +44 (78 voturi)    
  sa-si aduca imigranti din lumea araba sau africa (Duminică, 12 septembrie 2021, 13:21)

  eucomentez [utilizator]

  Englezii erau revoltati de invazia fortei de munca din europa de est, dar nu si de forta de munca venita din orientul mijlociu si continentul negru.

  Sa-si aduca lucratori din tarile indragite... o sa ajunga in curand ca si Franta, unde votul francezilor get-beget nu mai conteaza - premierul e numit de comunitatea de imigranti de diverse generatii. Londra e deja o cauza pierduta, urmeaza si restul tarii.
  • +17 (21 voturi)    
   britanicii (Luni, 13 septembrie 2021, 8:00)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui eucomentez

   sunt plini de pakistanezi și indieni și au facilități pentru imigranții din țările respective că deh, au fost parte a vechiului imperiu, ăla cu care se făloșesc și acuma.
   Partea proastă pentru Boris este că el a mizat că locurile de muncă eliberate de brexit vor fi ocupate de britanicii pakistanezi și indieni, neținând cont că și aceștia ca și insularii băștinași, s-au puturoșit și nici de faptul că îngâmfarea imperială nu o să fie un factor stimulator ci dimpotrivă. Ca urmare, nu a re acum cine să-i șteargă la fund.
   • -6 (10 voturi)    
    Nu prea îți iese aritmetica (Luni, 13 septembrie 2021, 10:12)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    În ziua referendumul pentru Brexit din iunie 2016 era 3 milioane de cetățeni ai UE ce trăiau în Regatul Unit.

    Înainte de termenul limită de 30 iunie 2021 6.3 milioane de cetățeni UE își depuseseră cererile de rezidență permanentă sau le aveau deja aprobate. La asta se mai adaugă cetățenii UE ce au obținut cetățenia britanică din 2016 încoace și care nu sunt luați în acel calcul - adică alți câteva sute de mii.

    Brexitul nu a dus deloc la eliminarea lucrătorilor din UE. Numărul lor a crescut mai mult de dublu. A adus însă la eliminarea cetățenilor UE ce se stabileau în regat doar pentru a beneficia de ajutoare sociale.

    Iar dacă în Regatul Unit ar fi așa de rău precum zice media adânc îngrijorată, toți cei peste 6 milioane de cetățeni UE de acolo ar fi de mult înapoi undeva în UE.
    • +4 (6 voturi)    
     pleci de la premise false (Luni, 13 septembrie 2021, 11:31)

     corbul109 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Crezi ca toti cetatenii UE inainte de BREXIT erau inregistrati si calcuati in cele 3 milioane. Ori cred nu e cazul. Cred ca erau mult mai multi, mai multi chiar decat cei 6 mil care au cerut sa stea
     • -1 (5 voturi)    
      De ce nu ar fi făcut asta? (Luni, 13 septembrie 2021, 15:26)

      Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui corbul109

      Statutul de rezident conferea o serie de avantaje sociale și cerea un efort minim. De ce ar da cineva cu piciorul unor avantaje precum asigurări medicale, de somaj, alocații pentru copii etc?

      Singurii care nu se înregistrau erau ăia care nu putea avea o sursă de venit legitimă în Regat. Probabil că o bună parte din ăia nu s-au înregistrat și au plecat înapoi sau au fost trimiși înapoi.
    • +3 (7 voturi)    
     Amerlocule (Luni, 13 septembrie 2021, 11:32)

     Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Au depus degeaba x mil cereri, asta nu inseamna ca au si fost aprobate. Realitatea e aia din teren.. si anume ca sunt mai putin lucratori din UE in UK acum. Si aici sunt si cei zilieri.
     • -1 (5 voturi)    
      Mai uită-te (Luni, 13 septembrie 2021, 15:29)

      Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

      Practic 99.9% din cererile celor ce avea o sursă legală de venit au fost aprobate.

      Cererile celor ce nu putea dovedi o sursă legitimă de venit sau domicliul legal acolo, nici nu au fost primite deci nu intră între cele peste 6 milioane...
 • +37 (71 voturi)    
  Unde sunt toți specialiștii (Duminică, 12 septembrie 2021, 13:44)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  românași care ne explicau în comentarii cât de bine o să o ducă UK după Brexit? Și să ne ținem gura, noi, să ne vedem de sărăcia noastră, că ei sunt acolo și știu mai bine.
  • -1 (5 voturi)    
   Păi uite-i! (Luni, 13 septembrie 2021, 10:36)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

   În iunie 2016 la referendumul pentru Brexit erau 3 milioane de cetățeni UE în Regatul Unit. Pe 30 iunie 2021 când s-a încheiat perioada în care cetățenii UE trebuiau să aplice pentru statutul de rezident britanic pentru a rămâne în Regat, erau peste 6 milioane de cereri depuse sau aprobate. Plus alți câțiva sute de mii de cetățeni UE ce obținuseră între timp cetățenia britanică.

   Nu cred că le e chiar așa de rău acolo dacă nu se întorc acasă. Nu-i așa?
   • +2 (2 voturi)    
    Aici nu e vorba (Marţi, 14 septembrie 2021, 17:51)

    Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    de imigranti. Poate nu te-ai prins, dar nu despre ei e vorba. Ci daca Marii Britaniei sau britanicilor, afacerilor din UK sau simplului cetatean britanic ii este mai bine sau nu.
    Asa si eu iti pot da exemple de britanici "originali" care au cerut cetatenie in UE.
    Tu crezi ca masura binelui pentru poporul si afacerile britanice sunt Ion si Marie din Vaslui? Tu pentru nivelul de trai si de realizare a unei afaceri in UK iei ca referinta valorile din Vaslui? Pai hai sa le luam pe alea din Afganistan, ca nici cei care s-au refugiat in ultima vreme din Afganistan in UK nu se mai intorc la ei in tara.
 • +23 (51 voturi)    
  De acord cu toti cei de mai sus (Duminică, 12 septembrie 2021, 13:45)

  Bolovanu2 [utilizator]

  Sunt de acord cu toti cei de mai sus.
  Dar de ce toata lumea vrea sa emigreze acolo ?
  Sa nu uitam ca au avut conditii sociale si beneficii foarte bune pentru emigranti, tara e bine dezvoltata tehnologic, educatia e top mondial si liceu si universitate, are infrastructura si nu te freaca nimeni la cap cu controale politie inspectii sanepid. Faci ce vrei acolo daca nu deranjezi. Chiar si afacerile se fac usor si nu trebuie factura si chitanta la orice. Tara inca produce bine. In 50 de ani se va vedea ceva din Brexit. Acum sunt doar maruntisuri.
  Poate vor veni alti politicieni cu alte tratate bilaterale.
  Pana atunci pierdem toti si Europa si UK dar castiga China si Rusia.
  • +6 (6 voturi)    
   ideea e (Luni, 13 septembrie 2021, 0:23)

   just__me [utilizator] i-a raspuns lui Bolovanu2

   ca ar trebui invatati sa si munceasca..! si asta e greu, ori chiar imposibil..
 • +29 (47 voturi)    
  Le-a placut sa fie mintiti frumos (Duminică, 12 septembrie 2021, 14:01)

  persuasiv [utilizator]

  le gadila infinita aroganta.Au castigat batalii impotriva unor mari armate,chiar si atunci cand parea ca este totul pierdut.Insa nimic nu ii mai scapa de raul pe care si-l fac cu propria mana.
  • 0 (4 voturi)    
   Care rău? (Luni, 13 septembrie 2021, 10:38)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui persuasiv

   Numărul cetățenilor UE ce câștigă o pâine în Regatul Unit a crescut din 2016 în 2021 de la 3 milioane la peste 6 milioane. Chiar crezi că ăia s-au bulucit acolo ca să facă foamea?
 • +8 (50 voturi)    
  Eu zic să așteptăm (Duminică, 12 septembrie 2021, 14:31)

  SKBjull [utilizator]

  Brexit-ul trebuia să se întâmple, din cauză că insulele britanice încep să fie un pic suprapopulate.

  Încet se va face repopularea Estului Europei, Brexit-ul este doar semnalul inversării migrației. Noi ar trebui să fim mai preocupați de noi, pe cine acceptăm noi în țară și în ce condiții. Nu am nici o treabă cu etnia sau culoarea, dar burqa nu vreau să văd pe străzi și din păcate au început să apară.
  • +17 (31 voturi)    
   Ai primit multe minusuri (Duminică, 12 septembrie 2021, 18:18)

   Milka Man [utilizator] i-a raspuns lui SKBjull

   pentru ca multi nu au inteles mesajul tau. Eu sunt si mai deschis: accept pe orice e de acord sa se integreze,. sa ii respecte pe ceilalti si mai ales sa lucreze. Sunt total impotriva celor care traiesc din ajutoare sociale, cersit, infractiuni, indiferent de unde provin. Orice limba si meserie se pot invata. Sunt satul de trantorii care exista deja in Romania...Si eu am inceput de la salarul minim pe economie, chiar daca aveam studii superioare.Cine vrea sa munceasca si sa isi vada de treaba e bine primit...Trantorii, la canal cu ei...
 • +39 (55 voturi)    
  cool (Duminică, 12 septembrie 2021, 14:40)

  srpc [utilizator]

  sa tii pe ajutor social milioane de asiatici si africani, in timp ce n-are cine-ti culege recoltele :)))
 • +5 (29 voturi)    
  Costa, dar poate merita (Duminică, 12 septembrie 2021, 14:44)

  VOX. [utilizator]

  Sa mai scapi de cocalari.
  • +7 (25 voturi)    
   UK a a avut mereu (Duminică, 12 septembrie 2021, 18:20)

   Milka Man [utilizator] i-a raspuns lui VOX.

   "cocalarii" ei...Sunt pline strazile, pub-urile si parcurile de scursurile lor autohtone, de lenesi incurabili, cu traditie...Cetateni get-beget de multe generatii...
   • -6 (12 voturi)    
    exact (Duminică, 12 septembrie 2021, 22:56)

    john70 [utilizator] i-a raspuns lui Milka Man

    De ce ar mai importa de la altii?
 • +4 (16 voturi)    
  Aș mai vrea o comparație (Duminică, 12 septembrie 2021, 15:00)

  BEDE [utilizator]

  Cum este aconomia în Franța, Belgia, Olanda și Germania față de ceea ce era înainte de pandemie? Se simt oare aceștia cumva afectați în mod negativ de Brexit? Sau, cumva le este un pic mai bine pentru că din românii și bulgarii care se ducea înainte în UK acum se duc la ei, ceea ce îi ajută la muncile necalificate?
 • -5 (53 voturi)    
  tare asta! (Duminică, 12 septembrie 2021, 15:11)

  gelu antigelu [utilizator]

  daca cititi cu atentie veti observa un cumul de conditii in care un rol esential il are pandemia nu Brexitul. Brexitul nu impiedica pe nimeni sa mearga in UK sa lucreze cu un contract cu clauze clare. Brexitul împiedică întrucâtva tot felul de gunoaie să se plimbe libere peste tot și să fure sau să facă alte nenorociri.
  Este atât de mare dezamăgirea și încrâncenarea pentru Brexit, dar culmea, nu la englezi ci la ăilalți, ăia părăsiții, birocrația UE, în care asistăm la o campanie media care presupun că va dura ani de zile în care tot ce se întâmplă sau se va întâmpla rău în UK va fi din cauza Brexitului.
  Frustarea e mare și este finanțată din greu.
  Cât despre români, unii dintre cei mai rupți în dos dintre europeni, grija lor pentru scăderea nivelului de trai a britanicilor, despre ruperea UK, prăpădul de pe lume, mă-nțelegi, e înduioșătoare.
  • +7 (13 voturi)    
   Sistemul settled / pre-settled nu e pandemia (Duminică, 12 septembrie 2021, 21:14)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui gelu antigelu

   Sistemul a fost introdus ca mod de implementare a Brexit-ului, n-are nicio legătură cu pandemia.

   Iar românii din UK care s-au întors acum din vacanță au avut de prezentat la aeroport documente legate de statutul lor, settled / pre-settled.
  • +2 (6 voturi)    
   mda (Luni, 13 septembrie 2021, 0:28)

   just__me [utilizator] i-a raspuns lui gelu antigelu

   cica o imagine face cat o mie de cuvinte... o vezi mai sus..!
   iar ce vezi acolo, nu e din cauza pandemiei
 • +11 (25 voturi)    
  So what? (Duminică, 12 septembrie 2021, 15:14)

  Publius Covidius Naso [utilizator]

  In momentul in care vor avea cu adevarat nevoie de forta de munca vor schimba legislatia.
  • +3 (15 voturi)    
   Exact (Duminică, 12 septembrie 2021, 18:24)

   Milka Man [utilizator] i-a raspuns lui Publius Covidius Naso

   Problema poate fi rezolvata intr-o simpla sedinta parlamentara.Unele sectoare sunt destul de afectate, dar si pentru ca unii tin cu dintii de profit. Problema parcarilor nesigure pentru camioane este subiect tabu, in UK si Franta. Politicienii refuza sa raspunda la orice intrebare legata de subiectul asta...Ignora subiectul pentru ca rezolvarea lui ar re-aduce in lumina reflectoarelor gruparile mafiote care folosesc imigrantii pe care nimeni nu vrea sa ii integreze.
  • +9 (13 voturi)    
   TVA-ul funcționează ca o taxă vamală mascată, (Duminică, 12 septembrie 2021, 21:20)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui Publius Covidius Naso

   Asta e marea descoperire post-Brexit :)

   Clienții din UE trebuie să plătească TVA în țara lor, pentru tot ce cumpără din UK. Așa că imensa lor majoritate nu mai cumpără.

   Și UK practică același sistem, la care mai adaugă și companiile de curierat niște taxe (handling fees) fiindcă ele încasează TVA-ul în numele guvernului britanic, dar economia britanică iese rău și din asta.

   Asta a adus Brexit-ul, scăderea semnificativă a comerțului cu restul UE.
 • -3 (47 voturi)    
  CNN garbage (Duminică, 12 septembrie 2021, 15:17)

  Getodac_ [utilizator]

  Posibil sa fie unele efecte temporare, dar cine poate lua in serios o analiza tendentioaa a unei retele de stiri globaliste?

  Vom vedea ce se intampla pe termen mai lung. Cine rade la urma rade mai bine...
  • +1 (5 voturi)    
   getodac? (Luni, 13 septembrie 2021, 9:22)

   Divergent [utilizator] i-a raspuns lui Getodac_

   Ce mai face stapana ta, duduia Sosoaca?
   • 0 (4 voturi)    
    Am auzit că o duce bine :) (Luni, 13 septembrie 2021, 10:41)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Divergent

    Se pare că madam Șoșoacă are mari șanse să ajungă primministresa coaliției USR + PLUS +AUR= LOVE...
 • +15 (27 voturi)    
  Cu totii pierdem (Duminică, 12 septembrie 2021, 15:18)

  D.M.A.Gogu [utilizator]

  Mai bine are fi fost daca se incerca imbunatatirea aspectelor care i-a nemultumit pe britanici.

  Nu stiu cine pierde mai mult, insa si economiile statelor UE sunt afectate de Brexit. Schimburile sunt la un volum mai scazut datorita formalitatilor vamale, cotruile sunt mai mari (deci marfurile mai scumpe), ceea ce, pana la urma se resimte peste tot. In plus, datorita pandemiei calatoriile intre UK si multe tari ale UE sunt dificile.

  E drept, sunt firme care s-au decis sa isi mute operatiunile in UE. Nu m-ar mira ca NL sa fie beneficiar direct, avand un regim fiscal mai relaxat.

  In ceea ce priveste universitatile, se simte un aflux puternic al studentilor straini, preturile mari din UK determinandu-i pe unii sa se reorienteze catre tari di UE, mai ales daca programele de studii sunt in engleza.

  Cat priveste muncitorii necalificati, nu e o schimbare. Se gaseau suficienti si inainte. Poate mai degraba cei calificati, ori cu abilitati speciale gasesc mai usor drumul spre o tara UE decat cel spre UK.
 • -2 (30 voturi)    
  Putintica rabdare (Duminică, 12 septembrie 2021, 15:20)

  tontu [utilizator]

  Lucrurile se vor regla usor usor. Important pentru britanici e ca "raurile de bani murdari" sa inceapa sa curga spre regatul unit.
 • +17 (25 voturi)    
  Pai nu exact acesta a fost scopul?! (Duminică, 12 septembrie 2021, 20:31)

  Mortaciune ambulanta [utilizator]

  "muncitorii sezonieri, care ar veni din țări precum România și Bulgaria"

  Nu EXACT de asta a fost facut Brexitul, ca sa scape definitiv de polonezii, romanii si bulgarii ce mergeau in Anglia ca sa lucreze, sezonier sau nu, pe salarii mici?!
  • -10 (18 voturi)    
   Deloc (Luni, 13 septembrie 2021, 1:27)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Mortaciune ambulanta

   Scopul principal al Brexitului a fost să scape de birocrația și reglementările prostești ale UE.

   Când britanici au aderat la UE Marea Britanică era în pragul colapsului din cauza politiclor socialiste ale guvernelor laburiste. UE era pe atunci o uniune capitalistă prosperă. UE a salvat atunci UK. Azi situația s-a inversat. UE a devenit un mamut socialist și UK o țară capitalistp prosperă. Dacă voia să-și scape pielea UK nu avea altă opțiune decât ieșirea cu oprice preț.

   În realitate numărul lucrătorilor UE din UK s-a dublat după Brexit. De la 3 milioane în 2016 la peste 6 milioane azi.
 • -6 (20 voturi)    
  Singura lipsa este (Duminică, 12 septembrie 2021, 23:53)

  Timonierul [utilizator]

  Zero talibani, sunt toți in UE sub conducerea tovarasei Merkel
 • -10 (22 voturi)    
  Parca Marea Britanie trebuia sa fie in Faliment!!! (Luni, 13 septembrie 2021, 0:06)

  Fu Leng [utilizator]

  Asa s-a macanit ani buni inainte si dupa Brexit!!! Uite ca nu e. Restul Europei e Lapte si Miere? Nu prea. Ba din contra, e cam baboonizat de Merchel si Macrou!
 • -4 (6 voturi)    
  haha (Luni, 13 septembrie 2021, 8:35)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  urmeaza si un articol pe euronews si gata “coliva” uk…cand platile postbrexit catre UE vor inceta sa vezi atunci ploaie de articole antibrexit…bruxellezii vor tipa ca din gura de sarpe :))
 • +7 (11 voturi)    
  Pe johnson (Luni, 13 septembrie 2021, 8:36)

  Costi888 [utilizator]

  Il doar in fund. I a prostit pe prosti cu chestii nationaliste - ca nu avea altfel cum sa ajunga la putere si aia a fost. Asa cum se incearca si la noi.. indepartarea de UE, ca sa poata fura in voie.. ca vezi doamne, ne comanda UE.
  Sa le scoata Farage conopida, si Johnson sofer pe tir :)
 • +4 (10 voturi)    
  Roata se intoarce.. (Luni, 13 septembrie 2021, 9:20)

  Divergent [utilizator]

  ...si britanicii vor fi colonizati chair de catre popoarele pe care le colonizau ei pana in secolul trecut: indienii si africanii. Iar acum, ca au iesit din UE, vor fi si mai vulnerabili in fata emigrantilor! Fraierii Europei! :))
  • 0 (0 voturi)    
   Cam greu (Luni, 13 septembrie 2021, 10:42)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Divergent

   Că nu au graniță și acum fiind în UE pot avea legislație diferită. Plus ca nu au cite de imigranți.
 • +4 (4 voturi)    
  Little Britain (Luni, 13 septembrie 2021, 15:32)

  O.V. [utilizator]

  Boris Johnson face parte ca si David Cameron dintr-un club de baieti rasfatati din familii bune, educati la colegii si universitati private, oameni pe care dificultatile astea nu-i afecteaza.
  Cei afectati cel mai mult sunt tocmai prostovanii pe care baietii din aripa pro-brexit a clubului mai sus mentionat i-au convins sa iasa din UE.Asa le trebuie... li s-a intimplat cel mai bun lucru care li se putea intimpla, caci avantajele apartenentei la UE le vor vedea cu adevarat doar odata ce nu se vor mai putea bucura de ele


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by