Agenția pentru criminalitate din Marea Britanie (NCA) a declarat sâmbătă că a confiscat peste două tone de cocaină în valoare de 160 de milioane de lire sterline (187 de milioane de euro) în largul Plymouth (sud-vestul Angliei), potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șase bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani au fost arestați în legătură cu operațiunea desfășurată joi împreună cu poliția federală australiană și poliția de frontieră britanică, a declarat NCA într-un comunicat.

Traficanții se aflau la bordul unui iaht de lux la aproximativ 130 de kilometri de coastă când au fost arestați. Iahtul, care arbora pavilionul jamaican și provenea din Caraibe, a fost escortat în Marea Britanie.

Potrivit NCA, poliția federală australiană a furnizat, pentru această operațiune, informații colectate ca parte a anchetei lor „Ironside”, care în iunie a dus la o gigantică represiune globală împotriva criminalității organizate, datorită infiltrării unei aplicații (Anom) utilizate pentru schimb de mesaje codificate între criminali.

"Nu există nicio îndoială că acest drog ar fi fost revândut în comunitățile din Marea Britanie (...), alimentând criminalitatea și suferința", a declarat Matt Horne, director adjunct al NCA, în comunicat.