Prinţul Andrew al Marii Britanii a primit afidavitul pentru procesul intentat de Virginia Roberts Giuffre, care susţine că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu alteţa regală pe când ea avea vârsta de 17 ani, informează The Guardian.

Printul Andrew si Virginia Roberts GiuffreFoto: BBC

Un document depus la o curte de justiţie americană vineri arată că actele pentru procesul lui Giuffre au fost înregistrate la Royal Lodge din Windsor, reşedinţa prinţului, pe 27 august. Depoziţia scrisă a fost acceptată de o gardă de la porţile proprietăţii.

Un răspuns este aşteptat din partea prinţului Andrew până pe 17 septembrie.

Giuffre a deschis procesul împotriva prinţului Andrew în luna august. Ea îl acuză că a abuzat-o sexual în casa lui Ghislaine Maxwell din Londra şi în locuinţe deţinute de finanţistul Jeffrey Epstein.

Prinţul Andrew a negat categoric orice relaţie sexuală cu Roberts şi Palatul Buckingham a transmis că acuzaţiile sunt „false şi nefondate”.

Din documente reiese că Giuffre „era constrânsă prin ameninţări directe sau sugerate de Jeffrey Epstein, Maxwell şi/sau prinţul Andrew să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew” şi că s-a temut pentru viaţa ei sau de alte repercusiuni dacă nu se supunea cerinţelor.

Este precizat că prinţul Andrew ştia că ea era victimă a traficului de persoane şi că femeia a suferit şi continuă să sufere psihic din această cauză.

Maxwell, care se va înfăţişa în noiembrie în faţa unui tribunal din New York, a pledat „nevinovat” pentru acuzaţiile de trafic de persoane privitor la legăturile ei cu Epstein.

În august a fost raportat că prinţul Andrew este considerată persoană de interes în ancheta referitoare la Epstein, care a murit în închisoare în 2019, şi la Maxwell. (News)