​Andrej Babiš junior, fiul premierului ceh Andrej Babiš, spune că este „hotărât să depună o plângere penală” împotriva tatălui său, afirmând că acesta „trebuie să plătească pentru ce a îndrăznit să-mi facă”, relatează Euractiv.

Andrej BabisFoto: CTK / Alamy / Alamy / Profimedia

„Infracțiuni au fost comise împotriva mea. Tatăl meu ar trebui tras la răspundere pentru ceea ce a îndrăznit să îmi facă”, a declarat Babiš junior pentru ziarul Deník N.

Fiul din prima căsătorie a premierului ceh îl acuză pe acesta că l-a târât în cazul de fraudare a fondurilor europene de care este acuzat.

El spune de asemenea că a fost ținut în Crimeea împotriva voinței sale pentru a nu putea depune mărturie în acest caz.

Premierul ceh respinge toate acuzațiile și afirmă despre fiul său că este bolnav mintal.

Poliția cehă l-a interogat pe Andrej Babiš junior timp de 5 ore joi, acesta prezentând un document al unui expert care afirmă că nu suferă de probleme mintale.

Premierul ceh este suspectat că a accesat în mod ilegal fonduri europene în valoare de 2 milioane de dolari pentru un centru de conferințe numit Ferma Cuibul Berzii.

Anchetatorii au recomandat în luna iunie punerea sub acuzare a acestuia însă procurorul general a trimis dosarul înapoi poliției pentru investigații suplimentare, așa că ancheta rămâne deschisă.

Premierul ceh respinge toate acuzațiile.

Prim-ministrul Cehiei este de asemenea subiectul unei investigații separate legate de o eventuală fraudă cu fonduri europene și conflict de interese în legătură cu holdingul său din domeniul agricol, Agrofert.

Acest dosar a ajuns la Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

Andrej Babiš, un fost comunist și colaborator al poliției secrete a Cehoslovaciei, este al cincilea cel mai bogat om din Cehia.