Pompieri luptau joi să controleze un incendiu de pădure în sudul Spaniei, unde câteva sute de persoane au fost evacuate preventiv, anunţă autorităţile, relatează AFP, potrivit News.ro.

incendiu forestier SpaniaFoto: Captura video

Aproximativ 250 de pompieri, susţinuţi de 26 de avioane cu apă, au fost mobilizaţi împotriva acestui incendiu, care a izbucnit miecuri seara în Munţii Sierra Bermeja, în provincia Malaga (sud), a anunţat într-un comunicat Guvernul regional din Andaluzia.

Potrivit serviciilor de urgenţă, aproape 800 de persoane au fost evacuate din locuinţe, ca măsură de precauţie, în principal în localitatea Estepona, o zonă preferată de pensionari şi turişti britanici.

Mai multe persoane evacuate, intervievate de televiziunea spaniolă TVE, au dat asigurări că au avut la dispoziţie doar câteva minute să evacueze.

Potrivit pompierilor, lupta împotriva acestui incendiu este îngreunată de pante abrupte din zonă, dar şi de rafale puternice de vânt, de până la 60 km/h.

”Vântul se înteţeşte, dar din fericire vine de la vest, îndepărtând incendiul de zona construită”, a declarat presei şeful Diviziei Pompierilor din Malaga, Manuel Marmolejo.

Autorităţile estimează că ar putea fi vorba despre un incendiu provocat, în contextul în care flăcările au izbucnit în mai multe locuri în acelaşi timp.