Corpul unei octogenare care a murit în urmă cu mai bine de un an și mumificat în pivniță de fiul ei care dorea să primească în continuare beneficiile sale sociale a fost descoperit în Tirol, a declarat joi poliția austriacă, citată de AFP.

TirolFoto: USER UPLOADED

"Investigațiile au arătat că această femeie de 89 de ani murise în iunie 2020 și că bărbatul de 66 de ani îi păstrase corpul pentru a primi în continuare beneficii financiare", a declarat poliția într-un comunicat. Suspectul, care locuia cu ea lângă Innsbruck, a mărturisit în timpul arestului că a înghețat decedata pentru a asigura absența mirosului, înainte de a absorbi fluidele corporale cu bandaje. „Apoi și-a acoperit mama cu așternut de pisici și, în cele din urmă, cadavrul a fost mumificat”, a explicat Helmut Gufler, responsabil al poliției cu frauda în beneficiile sociale.

Fratelui său, care a venit să își viziteze mama, i-a explicat că aceasta fusese internată în spital.

Întrucât banii erau colectați prin mandat de plată lunar, un nou transportator de scrisori a solicitat recent să vadă beneficiarul plății și a făcut un raport atunci când fiul ei a refuzat.

Cadavrul a fost descoperit sâmbăta trecută. Suspectul este acuzat de infracțiunea de înșelăciune a prestațiilor sociale și ascunderea unui cadavru.