Echipa națională de crichet feminin nu va mai putea juca, după ce guvernul taliban va interzice femeilor să mai facă sport, potrivit unui oficial al grupului islamist, relatează The Guardian.

Femei afgane stau la coada pentru a vota, in KabulFoto: Agerpres/Xinhua

Într-un interviu pentru postul australian SBS, vicepreședintele comisiei culturale a talibanilor, Ahmadullah Wasiq, a spus că sportul feminin nu este considerat nici potrivit, nici necesar.

”Nu cred că femeilor li se va permite să joace crichet pentru că nu este necesar ca femeile să joace crichet”, a spus Wasiq. ”În crichet, s-ar putea confrunta cu o situație în care fața și corpul să le fie descoperite. Islam nu permite femeilor să fie văzute așa. Este o epocă multimedia și vor fi fotografii și video-uri, iar oamenii se vor uita. Islam și Emiratul Islamic nu permit femeilor să joace crichet sau să facă orice fel de sport în care ar putea fi expuse”.

Un nou guvern interimar format explusiv din loialiști a început miercuri activitatea, cu extremiști în toate posturile cheie și nicio femeie - deși talibanii au promis anterior că vor avea o administrație inclusivă.

Departamentul de stat al SUA și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că noul cabinet nu include doar talibani, fără femei și personalități cu antecedente tulburătoare, dar a declarat că noua administrație va fi judecată după acțiunile sale.