Fostul președinte republican Donald Trump are un ușor avantaj față de Joe Biden, cel care l-a învins la alegerile prezidențiale americane din data de 3 noiembrie a anului trecut, potrivit unui nou sondaj efectuat în perioada august-septembrie 2021 de Emerson College, relatează Jerusalem Post.

Biden si TrumpFoto: Profimedia Images

Aproximativ 47% din respondenți l-au preferat pe Trump în timp ce 46% au declarat că ar vota cu actualul președinte democrat Joe Biden.

Rata de aprobare a lui Biden a scăzut la 46% în timp ce 47% din respondenți s-au declarat nemulțumiți de administrația sa și alți 7% sunt indeciși.

În luna februarie a acestui an un alt sondaj realizat de Emerson arăta că Biden avea o rată a aprobării de 49%, în timp ce 39% din americani nu erau mulțumiți de el și 12% se declarau indeciși.

Ambii politicieni sunt candidații favoriți ai susținătorilor partidelor din care fac parte: 60% din democrați spun că vor ca Biden să fie candidatul la președinție în 2024 în timp ce în rândul republicanilor Trump este favorizat de 67% din alegătorii partidului.

Sondajul arată de asemenea că 68% din respondenți sunt de părere că SUA a pierdut războiul din Afganistan și că 49% din aceștia îl consideră responsabil pe președintele George W. Bush de eșec.

Alți 24% au declarat că Biden poartă cea mai mare responsabilitate, 18% că Barack Obama și 10% că Donald Trump.

Sondajul are o marjă de eroare de +/- 2,7%.