Un candidat al opoziției din Rusia a descoperit doi contracandidaţi care-i seamănă în mod straniu și au acelaşi nume, aceeaşi barbă şi tunsoare, aceștia urmând să se confrunte la alegerile regionale prevăzute pentru data de 19 septembrie, relatează The Guardian și News.ro.

Boris Visnevski isi prezinta sosiileFoto: Olga Maltseva / AFP / Profimedia Images

Boris Vişnevski, care candidează la alegerile pentru Parlamentul regional din Sankt Petersubrg și este un opozant binecunoscut al partidului Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin, va lupta împotriva altor doi Boris Vișnevski care, la fel ca el, poartă o barbă sură şi au o calviție similară.

„Aceasta este o fraudă. Aceşti oameni participă la alegeri nu pentru a fi aleşi sau a-şi prezenta programele, ci pentru a-i încurca pe alegători”, a declarat luni politicianul în vârstă de 65 de ani pentru AFP.

El declară că a aflat despre existenţa acestor „sosii” după ce a primit duminică modelul unui viitor afiş electoral. Pe afiș apar fotografii ale celor 3 candidați, una lângă alta.

Potrivit opozantului, cele două persoane şi-au schimbat în mod special atât numele, cât şi înfăţişarea, pentru a-l înfrunta în alegeri.

„Ştiam ceva despre unul dintre ei. Este Viktor Bikov, un membru al Partidului Rusia Unită. Înainte să devină Boris Vişnevski el nu avea barbă. Îi puteţi vedea fotografia pe site-ul partidului”, declarat acesta.

Potrivit unei anchete a ziarului Novaia Gazeta, cel de-al doilea bărbat, născut Aleksei Şmelev, şi-a schimbat, la rândul său numele pentru a candida în alegeri.

Întrebată cu privire la acest subiect, Ela Pamfilova, directoarea Comisiei Electorale ruse, a declarat că situația este una rușinoasă, subliniind însă că nu este ilegală.

Citește și: