Jan Hecker, ambasadorul Germaniei în China, a murit la două săptămâni după preluarea postului, a anunțat luni ministerul german de externe, citat de CNBC.

Jan HeckerFoto: dpa picture alliance / Alamy / Profimedia

Hecker, în vârstă de 54 de ani, a fost consilier pe probleme de afaceri externe al cancelarului Angela Merkel înainte de a prelua rolul de ambasador al Germaniei la Beijing pe 24 august, relatează Reuters.

Cauza decesului nu a fost stabilită deocamdată.

„Am aflat cu mare consternare și tristețe de decesul subit al ambasadorului german din China”, a anunțat ministerul german de externe pe site-ul său.

Un purtător de cuvânt al ambasadei a refuzat să ofere comentarii pentru Reuters.

Hecker părea „fericit și în regulă” la un eveniment de vinerea trecută despre artistul german Joseph Beuys, conform unei persoane care a participat la rândul ei la eveniment.

Angela Merkel s-a declarat „profund șocată” de moartea acestuia într-un comunicat remis la scurt timp după aflarea veștii.

Hecker a declarat la preluarea funcției că își dorește să „contribuie la dezvoltarea pe termen lung a relațiilor Germania-China” și să „întărească și mai mult dialogul și parteneriatul nostru”, relatează CNN.