Candidatul social-democrat la funcţia de cancelar în perspectiva alegerilor parlamentare din Germania, Olaf Scholz, a anunţat că este pregătit să conducă guvernul într-o coaliţie cu Verzii, transmite duminică DPA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scholz a spus că niciodată nu a existat ''niciun dubiu'' legat de partidul cu care speră să lucreze.

''Mi-ar plăcea să guvernez împreună cu Verzii. Niciodată nu am lăsat vreun dubiu legat de acest lucru. Am lucrat deja cu Verzii în diverse guverne, atât în guvernul federal, cât şi la Hamburg'', a declarat liderul social-democrat pentru publicaţia Tagesspiegel.

''Suntem în partide diferite, avem obiective diferite, dar şi o mulţime de puncte comune'', a explicat Olaf Scholz, care în prezent îndeplineşte funcţia de ministru de finanţe în guvernul de coaliţie condus de conservatoarea Angela Merkel.

Cele mai recente sondaje de opinie indică un avans de câteva puncte procentuale al lui Scholz faţă de candidatul blocului conservator, Armin Laschet. Dacă acest avans va fi confirmat de scrutinul federal din 26 septembrie, acest lucru ar fi o revenire spectaculoasă a SPD în prim-planul politicii germane, după ce în ultimii ani a avut o prestaţie slabă la nivel atât regional, cât şi naţional.

Indiferent de rezultatul acestor alegeri, niciun partid nu pare probabil să obţină majoritatea absolută.

Sursa: Agerpres