Mai mulți ofițerii de poliție au fost răniți vineri în confruntările cu protestatarii anti-vaccin din Londra, deoarece guvernul trebuie să decidă dacă va extinde vaccinarea împotriva Covid 19 la copiii de 12-15 ani, potrivit AFP.

Politisti agresati in LondraFoto: YouTube

Protestatarii anti-vaccin au încercat după-amiaza să pătrundă în clădirea care adăpostea Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA) situată în districtul Canary Wharf (est). MHRA este responsabil pentru acordarea sau nu a aprobării diferitelor vaccinuri împotriva Covid-19.

Poliția din Londra, Met, a declarat că a detașat „un număr de ofițeri” pentru „a proteja intrarea” în clădire.

Grupul de protestatari s-a mutat apoi într-o altă parte a Londrei, în South Kensington (vest), a explicat Met pe Twitter.

"Un număr de protestatari au devenit violenți față de poliție. Patru dintre ofițerii noștri au fost răniți în ciocniri", a scris pe Twitter poliția, denunțând fapte "inacceptabile".

Ea a spus apoi că zece persoane au fost arestate.

Pe 23 august, zeci de protestatari care s-au opus restricțiilor anti-Covid și campaniei de vaccinare au forțat intrarea unei clădiri din Londra care găzduiește sediul ITN, unde știrile sunt produse de canalele de televiziune ITV, Channel. 4 și Channel 5. Această demonstrație a avut loc când campania de vaccinare tocmai fusese extinsă la tinerii cu vârste cuprinse între 16-17 ani.

Vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie în Marea Britanie, unde au murit peste 133.000 de persoane cu Covid-19. Mișcarea anti-vaccin a rămas foarte limitată în țară și aproximativ 90% dintre adulți au primit cel puțin o doză.