Primul comunist din lume a fost chiar Isus Cristos, a susținut liderul partidului comunist din Rusia, potrivit The Moscow Times.

Gennady Zyuganov (sursa foto: twitter)Foto: Hotnews

“Puneți predica lui Isus de pe munte alături de codul moral al celui care a pus bazele comunismului și vi se va tăia respirația”, a declarat joi Gennady Zyuganov într-un interviu pentru tabloidul Komsomolskaya Pravda.

El a adăugat că principalul slogan al comunismului- ”Acela care nu muncește nu va mânca” se regăsește în a doua epistolă către tesaloniceni a apostolului Pavel din Noul Testament.

“Trebuie să studiem Biblia”, a concluzionat Zyuganov.

Declarațiile sale vin în contextul în care Partidul Comunist din Rusia încearcă să obțină mai multe mandate în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) în cadrul alegerilor parlamentare din 17-19 septembrie.

Deși teoria nu este deloc originală, o astfel de declarație ar fi fost de neînchipuit pe vremea URSS când ateismul era politică de stat (ca de altfel în mai toate statele blocului comunist din estul Europei).

În epoca post-sovietică, și mai ales în ultimele decenii de când Vladimir Putin deține puterea, Biserica Ortodoxă rusă a devenit tot mai influentă având legături puternice cu guvernul și un impact mare în societate.