Vladimir Putin, corectat de un elev când ținea o lecție despre istoria Rusiei / Ce a urmat după aceea

de S.J.     HotNews.ro
Joi, 2 septembrie 2021, 18:46 Actualitate | Internaţional


Vladimir Putin vorbindu-le elevilor
Foto: Kremlin.ru
Președintele rus Vladimir Putin a vrut să le țină o lecție de istorie unor tineri elevi despre o bătălie din secolul XVIII dar în cele din urmă el a fost școlit, scrie The Moscow Times.

Putin le vorbea elevilor de la o școală din orașul Vladivostok din Orientul Îndepărtat Rus cu ocazia primei zi de școală.

„Istoria nu este doar o materie interesantă și importantă ci și fundația tuturor cunoștințelor umaniste”, le-a spus președintele rus elevilor.

În timpul lecției oferite de acesta, care a fost și televizată, Putin a descris Bătălia de la Poltava din 1709 în care Petru cel Mare a obținut o victorie decisivă împotriva Imperiului Suedez.

Putin a spus că bătălia a avut loc în timpul Războiului de 7 ani însă a fost corectat rapid de elevul Nikanor Tolstyh care i-a spus că lupta a avut loc de fapt în timpul Marelui Război al Nordului și că acesta a avut loc între 1700 și 1721.

„Da, bineînțeles, 21 de ani”, a răspuns Putin, încercând să salveze aparențele.

Dirigintele elevului l-ar fi certat pe acesta pentru „obrăznicia” de a-l corecta pe președintele rus cu privire la cunoștințele sale de istorie militară.

Întrebat despre incident a doua zi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus că este „în dezacord complet” cu opinia dirigintelui că băiatul a dat dovadă de obrăznicie.

„Suntem convinși că nimeni nu îl va exmatricula pe acest copil, mai ales că este vorba de un copil atât de talentat și cu cunoștințe”, a mai spus Peskov.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

38385 vizualizari

 • +36 (38 voturi)    
  Doamne (Joi, 2 septembrie 2021, 18:55)

  mitg [utilizator]

  Nici nu e de ras, prea inocent baiatul pentru tara in care s-a nascut.
 • +2 (20 voturi)    
  Nikanor a învățat istorie... (Joi, 2 septembrie 2021, 18:58)

  Nyk1 [utilizator]

  ...dar nu a prins esențialul: istoria o scriu învingătorii. Iar dacă Putin susține că evenimentul s-a întâmplat în timpul Războiului de 7 ani, păi așa este! Oricum, s-a întâmplat atât de demult că detaliile nu mai contează!

  În orice caz, Sabaton au o melodie tocmai despre această bătălie, în care marele rege suedez Carol al XII-lea (Carolus Rex) a fost învins:

  https://www.youtube.com/watch?v=rt2g5hoUzHI
  • +5 (11 voturi)    
   ..nu chiar! (Joi, 2 septembrie 2021, 22:52)

   just__me [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   istoria reala n-o scriu invingatorii... o scriu cei ramasi in viata din diferite motive.. vezi "chiorul" din 300, care bandajat la un ochi, povestea ce li se intamplase camarazilor lui in lupta... adica doar el supravietuise!
   • +7 (7 voturi)    
    filme (Vineri, 3 septembrie 2021, 14:50)

    levierul [utilizator] i-a raspuns lui just__me

    invatati istorie de pe Netflix sau de la HBO?
  • +2 (6 voturi)    
   Absolut, dar numai in Rusia (Vineri, 3 septembrie 2021, 9:26)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Deja peste cateva zile Phutin o sa le spuna rusilor ca Petru i-a caftit pe suiedeji in 7 zile, doar.
 • +33 (37 voturi)    
  Siberia (Joi, 2 septembrie 2021, 18:59)

  A78 [utilizator]

  Nu poate sa îl trimită pe copil și familia lui in Siberia pentru ca erau deja in Siberia .
  • +12 (18 voturi)    
   Tot in Siberia ... (Vineri, 3 septembrie 2021, 1:54)

   danmarian [utilizator] i-a raspuns lui A78

   dar ... mai la Noerd .... putin ! Kamceatka - Yakutia sau oriunde dincolo de Cercul Polar ! Inca o dovada - la corectarea elevului - ca Putin este nu numai dictator - dar e si PROST ! Reactia profesorului ? Reactia unui sclav al comunismului - de cateva generatii !! - care nu este capabil sa gandesca cu propriul creier si care tremura la vederea oricarui "araratcik" SCARBA ma cuprinde cand aud asemenea imbecilitati = SECHELE ale dictaturii "proletariatui" De fapt DICTATURA unor banditi cretini imbatati de mirosul sangelui si puterii ! Cine mai plange dupa "Iepoca de Haur" dovedeste IMBECILITATE inascuta sau creata prin spalarea a ceea ce s-ar putea numi un " creieras mic - ald si fara creturi" !
   • -1 (1 vot)    
    La Nayba (Vineri, 3 septembrie 2021, 14:51)

    levierul [utilizator] i-a raspuns lui danmarian

    portul siberian de unde vine expresia
 • +17 (23 voturi)    
  Soluția (Joi, 2 septembrie 2021, 19:38)

  utilizator1 [utilizator]

  Va fi invitat la un ceai.
 • -2 (8 voturi)    
  . (Joi, 2 septembrie 2021, 19:38)

  AdiSun [utilizator]

  Numele acelui elev? Albert Einstein
  • -10 (10 voturi)    
   Alioșa Navalnâi (Joi, 2 septembrie 2021, 21:02)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui AdiSun

   Pa-moyemu!
 • +19 (25 voturi)    
  Curentul (Joi, 2 septembrie 2021, 20:12)

  Megan [utilizator]

  Ar fi bine sa nu urce la etaj si sa tina geamul inchis sa nu il traga curentul.
 • +23 (27 voturi)    
  Chestii slabe. Nimic nou... (Joi, 2 septembrie 2021, 21:13)

  Amerlocu [utilizator]

  Sunt aproape sigur ă e ceva găinărie regizată ca să arate prostimii ce bun e tătucul cu supușii săi.

  Chestii de genul ăsta s-au organizat din vremea Ecaterinei a II-a până-n zilele noastre. Pentru ea ca nemțoaică fără nici un fel de legătură cu Rusia sau familia imperială rusă era esențial după lovitura de palat organizată de amantul ei, prințul Orlov, și încheiată cu asasinarea soțului ei, țarul legitim Petru al III-lea, să resușescă să fie acceptată de boierimea rusă. S-au organizat tot soiul de astfel de mici „incidente spontane” din care reieșea bunătatea, înțelepciunea, patriotismul și toleranța noii suverane.

  Chestia a avut un succes nebun și a fost repetată de toți urmașii ei. Comuniștii au preluat și ei tradiția, fiind organizate astfel de șemecherii pentru toți de la Lenin la Gorbaciov. Evident că Putin nu avea cum să facă excepție.

  Tipicul a rămas același de secole: Stăpânul comite o eroare minoră în timpul uniui eveniment cu suficient public. Unul dintre supuși corecteazță cu smerenie și respect eroarea în auzul tuturor. Țărcovnicii sar pe el să-l sfârșie. Tătucul plin de bunătate și înțelepciune admite că a greșit, îl felicită pe cel ce l-a corectat și găsesște o cale de recompensare a sa în timp ce-i dojenește cu aprime pe târcovnici. Norodul se topește de admirație că are un stăpân așa de bun și înțelept.

  De aici se nasc legende abisrde (dar pe placul stăpânirii) că tătucul e bun și milostiv, iar dacă lucruile merg rău e doar din cauză că păduchii din jurul lui fac toate ticăoșiile. Dar dacă ar ști el...
 • +7 (9 voturi)    
  profesoara e crescuta de partid (Joi, 2 septembrie 2021, 23:16)

  Coco Whistle [utilizator]

  in spiritul sa pupam fundul presedintelui nemuritor. sint sigur ca putin a gustat 'obraznicia' mai ales ca avea un ministru care planuia a exporta sute de mii de porci in tari musulmane de s-a prapadit putin de ris cind a auzit. la si corectat de altfel..
 • +7 (11 voturi)    
  Pustiul… (Vineri, 3 septembrie 2021, 1:08)

  the-jackall [utilizator]

  n-a realizat ca a scris chiar el istorie…
 • +6 (8 voturi)    
  O singura observatie (Vineri, 3 septembrie 2021, 2:02)

  danmarian [utilizator]

  Pentru autorul articolui - cam certat cu istoria (ciudata potrivire cu Putin - eroul articolului ) Suedia N- A FOST NICIODATA IMPERIU A fost NUMAI REGAT - De altfel si invinsul lui Petru cel mare la Poltava se numea Regele
  Suediei si nu imparat ! Nu stiu cine ma va acuza de "obraznicia" de a-l (sau a ) corecta autorul S.J.Ori ce asemanare a lui - ei - cu Putin - este numai intamplatoare !!
  • +3 (5 voturi)    
   Greșit. Observația e pe lângă (Vineri, 3 septembrie 2021, 13:40)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui danmarian

   Marea Britanie n-a avut niciodată un împărat (e drept că regii Angliei, începînd cu regina Victoria, s-au declarat împărați ai Indiei - dar nu și ai Marii Britanii) dar termenul de „Imperiu Britanic” a fost folosit pentru peste 150 de ani atât colocvial cât și în documente oficiale. Chiar și azi mai existăă fecorații ca KBE (cavaler al Imperiului Britanic), etc.

   La fel și în cazul Suediei. La un moment dat Suedia ocupase Norvegia, Finlanda, țările baltice, Prusia orientală, părți din Polonia și chiar din Cehia de azi, dedenind cel mai mare imperiu al Europei, afară de Rusia. Armatele suedeze se luptau cu nemții pentru Praga în războiul de 30 de ani :) Suedezii au ajuns în conflict cu Rusia lui Petru cel Mare ce dorea cumva acces la Marea Baltică ale cărei maluri erau complet coupate de suedezi. RFegii Suediei nu s-au declarat niciodată „împărați” cu toate că țara lor era cunoscută sub numele de

   Suedezii i-au bătut pe ruși peste tot de i-au zvântat și doreau să ocupe o bună parte din Ucraina și Rusia de azi, după modelul Poloniei ce ocupase ani buni Moscova.. Problema a fost că nu înțelegeau noțiunea de logistică. Au înaintat mult prea adânc în Rusia fără a avea lanțurie de aprovizionare aferente. Rușii au încerct săzdrobească armata suedeză la Poltava. Suedezii au câștigat tactic bătălia zdrobind încă odată aramta rusă însă erau epuizați în timp Petru Cel Mare (ce fugise de pe câmpul de luptă ca să-și cape pielea) avea rezerve inepuizabile de mujici. Resturile armatei suedeze epuizate cu regele Carol al XII-lea rănit au fost forțate să se retragă în Moldova la Tighina, aunde au rămas mai bine de un an...
 • +4 (10 voturi)    
  asta arata cate istorie cunoaste Putin (Vineri, 3 septembrie 2021, 7:58)

  mongolul [utilizator]

  si camarila; vezi declaratiile despre ucrainieni, romani etc.... In viziunea sa istorica..... Niste imbecili care isi justifica prin minciuna rapturile.
 • +4 (8 voturi)    
  Copilul (Vineri, 3 septembrie 2021, 9:40)

  JustinCase [utilizator]

  Copilul sa evite pe cat de mult posibil accesul la etajele superioare sau balcoanele cladirilor.
 • 0 (4 voturi)    
  BIETUL COPIL... (Vineri, 3 septembrie 2021, 10:37)

  Divergent [utilizator]

  ...probabil va trebui sa fuga din Rusia deoarece a fost deja luat la ochi de regim.
 • +2 (6 voturi)    
  cu cine se-nvecinează Rusia ? (Vineri, 3 septembrie 2021, 11:17)

  mgexpert [utilizator]

  ..cu cine vrea ea..

  Câți ani a durat Bătălia de la Poltava ?
  Cât vrea Putin..
  • 0 (2 voturi)    
   Putin s-a gandit ca (Vineri, 3 septembrie 2021, 13:57)

   theaba [utilizator] i-a raspuns lui mgexpert

   7 este cel mai mare divizor prim a lui 21...
   A stiut raspunsul, dar ii place si matematica.
 • 0 (0 voturi)    
  m-a luat cu fiori (Vineri, 3 septembrie 2021, 17:56)

  revo [utilizator]

  „Suntem convinși că nimeni nu îl va exmatricula pe acest copil".

  La ce se gandea animalul! La exmatriculare! Asta credea el ca va fi pedeapsa copilului.
  Doamne Cristoase Dumnezeule mare!

  Bine ca nu l-au aruncat pe geam. Desi, nu e timpul pierdut.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by