Președintele rus Vladimir Putin a vrut să le țină o lecție de istorie unor tineri elevi despre o bătălie din secolul XVIII dar în cele din urmă el a fost școlit, scrie The Moscow Times.

Vladimir Putin vorbindu-le elevilorFoto: Kremlin.ru

Putin le vorbea elevilor de la o școală din orașul Vladivostok din Orientul Îndepărtat Rus cu ocazia primei zi de școală.

„Istoria nu este doar o materie interesantă și importantă ci și fundația tuturor cunoștințelor umaniste”, le-a spus președintele rus elevilor.

În timpul lecției oferite de acesta, care a fost și televizată, Putin a descris Bătălia de la Poltava din 1709 în care Petru cel Mare a obținut o victorie decisivă împotriva Imperiului Suedez.

Putin a spus că bătălia a avut loc în timpul Războiului de 7 ani însă a fost corectat rapid de elevul Nikanor Tolstyh care i-a spus că lupta a avut loc de fapt în timpul Marelui Război al Nordului și că acesta a avut loc între 1700 și 1721.

„Da, bineînțeles, 21 de ani”, a răspuns Putin, încercând să salveze aparențele.

Dirigintele elevului l-ar fi certat pe acesta pentru „obrăznicia” de a-l corecta pe președintele rus cu privire la cunoștințele sale de istorie militară.

Întrebat despre incident a doua zi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus că este „în dezacord complet” cu opinia dirigintelui că băiatul a dat dovadă de obrăznicie.

„Suntem convinși că nimeni nu îl va exmatricula pe acest copil, mai ales că este vorba de un copil atât de talentat și cu cunoștințe”, a mai spus Peskov.