O tânără de 24 de ani din SUA a încărcat în programul Safe Travels o adeverință falsă de vaccinare, ca să poată călători în Hawaii și să evite carantina obligatorie de 10 zile pentru cei nevaccinați. A fost prinsă pentru că în loc de ”Moderna” a scris ”Maderna”, conform documentelor instanței, citate de 9news.com. Ea a reușit să ajungă la Honolulu pe 23 august cu un zbor Southwest Airlines, dar a fost arestată după ce oficialii aeroportului au constatat eroarea din documente. Mai mult, deși tânăra figura cu domiciliul în Illinois, vaccinul apărea făcut în Delaware.

hawaiiFoto: USER UPLOADED

Agenții aeroportuari au confirmat că nu exista nicio înregistrare privind vaccinarea tinerei, femeia fiind acuzată de încălcare a regulilor din Hawaii privind controlul răspândirii coronavirusului, punându-i-se o cauțiune de 2000 de dolari.

Avocatul din oficiu James Tabe, al cărui birou a reprezentat-o ​​la ședințele din instanță din această săptămână, a refuzat să comenteze cazul ei, menționând că nu este clar dacă femeia își va angaja propriul avocat sau va solicita ca un alt apărător public să o reprezinte.