"Cel mai important mesaj care trebuie trimis afganilor este rămâneţi acolo și vom sprijini regiunea să vă ajute", a declarat ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, într-o declarație comună cu colegii Jan Hamacek din Republica Cehă și Kaare Dybvad din Danemarca, cu ocazia Consiliului extraordinar al UE, scrie ANSA, potrivit Rador.

Austria - steagFoto: Google

"Suntem gata să ajutăm, numai că problema trebuie rezolvată în regiune. Nu vrem să dăm speranțe care nu pot fi îndeplinite", a spus cehul, exprimându-și aprecierea pentru proiectul declaraţiei finale. "Nu trebuie să facem aceleași greșeli ca în 2015", a adăugat danezul.

"Nu cred că este foarte înțelept să vorbim despre cifre, deoarece numerele declanșează un efect de magnet pe care este evident că nu îl dorim", a declarat ministrului german de interne, Horst Seehofer, înainte de a intra în ședința extraordinară cu omologii săi europeni, referindu-se la posibilitatea stabilirii de cote pentru găzduirea refugiaților afgani în Uniunea Europeană. Guvernul federal german a creat mereu programe de soluționare pentru „persoanele deosebit de maltratate” și „suntem pregătiți și pentru asta”, a precizat el, îndemnând UE să acționeze „rapid şi bine” pentru a evita o criză precum cea din 2015.

"Împreună cu întreaga comunitate internațională, ONU, G7, G20, trebuie să punem în comun resurse pentru a construi capacități și sprijin mai aproape de Afganistan. Trebuie să lucrăm cu țările vecine. Astfel, vom limita și capacitatea traficanților de a produce mișcări mari de refugiați la frontiera noastră externă ", a indicat vicepreședintelui Comisiei Europene, Margaritis Schinas, în momentul sosiriii sale la consiliul extraordinar al miniștrilor de interne din Afganistan.

Citește și:

Au început să sosească primii afgani în Balcani VIDEO