Noi imagini arată momentul în care un militar american decorat a urcat în avionul militar de marfă chiar înainte de miezul nopții d eluni spre marți, în Afganistan - devenind ultimul membru al serviciului american care a părăsit Afganistanu, scrie nypost.com. Plecarea generalului Donahue, din Divizia Aeriană, Corpul XVIII, din Armata a 82-a , a marcat sfârșitul celui mai lung război american care a durat aproape 20 de ani. Momentul „marchează misiunea SUA de a evacua cetățenii americani, solicitanții de vize speciale pentru imigranți afgani și afganii vulnerabili”, a scris Comandamentul Central al SUA într-o declarație care însoțea imaginea.

Ultimul militar american, îndreptându-se spre avionul spre SUAFoto: centcom.mil

Donahue, absolvent al academiei militare americane la West Point, a avut o ilustră carieră în armată care a început în 1992.

Generalul de două stele a fost implicat în peste 17 teatre de război, în Afganistan, Irak, Siria și alte locații, potrivit unui profil al acestuia de pe site-ul oficial al Armatei din 2020.

Donahue a lucrat și la Pentagon, servind ca asistent special al șefilor de stat major și a primit bursa US Army War College Fellowship de la Universitatea Harvard.

Ultimul avion C-17 a părăsit Aeroportul Internațional Hamid Karzai la ora 23:59, cu un minut înainte de data limită (31 august) privind retragerea trupelor din țară.

Peste 79.000 de civili au fost evacuați de pe aeroportul Kabul cu aeronave militare americane începând din 14 august - adică 6.000 de americani și 73.500 de afgani și cetățeni din țări terțe, potrivit generalului Frank McKenzie Jr., șeful Comandamentului central al SUA.

Dar până la 200 de cetățeni americani și alți mii de aliați afgani au rămas în urmă.