Unul dintre soldații americani uciși în atacul cu bombă revendicat de ISIS-K a fost Nicole Gee, cea care fusese fotografiată cu câteva zile înainte ținând un bebeluș afgan în brațe pe aeroportul din Kabul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sergentul Nicole Gee, 23 ani, postase pe contul ei de Instagram imaginea, aceasta fiind preluată și pusă și pe contul de Facebook al Departamentului Apărării din SUA.

O prietenă a lui Gee, Mallory Harrison, a publicat un mesaj emoționant pe Facebook, spunând că Gee ”a fost cu adevărat cea mai bună prietenă a mea, persoana mea, sora pentru totdeauna. Cealaltă jumătate a mea”.

”Am fost recruți împreună, caporali împreună, apoi sergenți împreună. Colege de cameră de peste 3 ani, de la baraca din școala militară până aici. (...) Ultima ei suflare i-a fost luată în timp ce făcea ce iubea – să ajute oameni – în Afganistan”, a spus Harrison.

”A fost un adevărat pușcaș marin. EI îi păsa de oameni. Iubea cu adevărat. A fost o lumină în această lume întunecată”, a adăugat ea.

Departamentul american al Apărării a făcut publice date despre cei 13 militari ucişi în atentatele de la Kabul - 12 dintre ei aveau între 20 şi 25 de ani, iar cel de-al 13-lea avea 31 de ani.

Cinci dintre ei aveau 20 de ani, alţi trei aveau 22 de ani, trei aveau 23 de ani, un altul avea 25 de ani, iar o altă victimă avea 31 de ani.