Doi britanici, precum şi copilul unui alt cetăţean britanic, au fost ucişi joi în atacul sinucigaş de la aeroportul din Kabul, a anunţat vineri ministrul Afacerilor Externe din Marea Britanie, Dominic Raab, citat de Reuters și News.ro.

Soldati americani se pregatesc de noi atacuri pe aeroportul din KabulFoto: Marcus Yam/Los Angeles Times/ Profimedia

„Sunt foarte trist să aflu că doi cetăţeni britanici, precum şi copilul unui alt cetăţean britanic, au fost ucişi joi, în atacul terorist, în timp ce alte două persoane au fost rănite. Au fost persoane nevinovate şi este o tragedie că au fost asasinate de terorişti laşi în timp ce ei încercau să ajungă în siguranţă lângă oamenii lor dragi din Regatul Unit", a spus Raab.

Ministrul a subliniat că familiilor celor ucişi le va fi oferită asistență consulară.

„Nu vom întoarce spatele celor care contează pe noi când au nevoie şi nu ne vom lăsa niciodată intimidaţi de terorişti”, a mai spus Dominic Raab.

Raab a precizat că alți doi cetățeni britanici au fost răniți în atentatul terorist.

Ministrul apărării Ben Wallace a declarat mai devreme în cursul zilei de vineri că Marea Britanie nu va mai accepta noi persoane pe care să le evacueze din Kabul cu excepția celor deja aflate în aeroport.

Wallace a anunțat că este pregătită evacuarea ultimelor 1000 de persoane pe care autoritățile britanice intenționează să le extragă din Afganistan și că acestea vor fi scoase din țară vineri.

Citește LIVETEXT pe HOTNEWS ultimele evoluții ale situației din Afganistan AICI.