Autorităţile ruse au amendat joi platforma de rezervări de spaţii de cazare online Booking.com, pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţă, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Sediul Booking.com din AmsterdamFoto: Flickr/ Luca Conti

Compania cu sediul în Olanda trebuie să plătească o amendă de 13 miliarde de ruble (175 milioane de dolari), a anunţat Autoritatea antimonopol de la Moscova. Instituţia acuză Booking.com că a interzis hotelurilor şi pensiunilor din Rusia să-şi ofere serviciile la preţuri mai scăzute pe alte platforme. Astfel de măsuri restricţionează concurenţa şi afectează interesele hotelierilor, susţin autorităţile ruse.

În 2020, și Curtea Federală de Justiţie din Germania a stabilit că platformele de rezervări, cum ar fi Booking.com, nu pot interzice hotelurilor partenere să ofere preţuri mai scăzute pe propriile lor site-uri.

În Italia, Poliţia financiară a anunţat că investighează platforma de rezervări de spaţii de cazare online Booking.com, suspectată de evaziune fiscală. Booking.com este suspectată că nu a plătit TVA de peste 150 milioane de euro (182 milioane de dolari) în perioada 2013 - 2019.

Booking.com a confirmat că a primit raportul autorităţilor italiene şi intenţionează să coopereze cu investigatorii.

Tot joi, un tribunal din Rusia a amendat Twitter, Facebook şi WhatsApp pentru că nu au stocat datele utilizatorilor ruşi pe serverele locale, în conformitate cu legislaţia rusă.