Noi bilanțuri și măsuri luate în lume, răspândirea cu repeziciune a variantei Delta: ultimele evoluții ale pandemiei Covid-19:

Testare coronavirusFoto: DANIEL KARMANN / AFP / Profimedia

Japonia a anunțat joi că suspendă utilizarea a 1,63 milioane de doze de vaccin Moderna din cauza unor impurități găsite în flacoanele de ser sigilate.

Rusia: record zilnic de decese

Rusia a înregistrat joi un nou record zilnic de decese (820), vaccinarea rămânând lentă , iar restricțiile absente în ciuda răspândirii variantei Delta.

Australia: peste 1.000 de cazuri în 24 de ore

Australia a înregistrat peste o mie de infecții cu coronavirus joi, o premieră cauzată de răspândirea variantei Delta în Sydney.

Valul care a început la Sydney la mijlocul lunii iunie are un bilanț de circa 15.000 de infecții și se răspândește în orașe mai mici, provocând revenirea la restricții.

Cu toate acestea, premierul Gladys Berejiklian a anunțat o ușoară reducere a restricțiilor pentru persoanele vaccinate de la mijlocul lunii septembrie.

Noua Zeelandă: Ardern apără strategia „Zero COVID”

Prim-ministrul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, și-a apărat strategia de „zero COVID” joi, deoarece răspândirea variantei Delta, mult mai contagioasă, pune în pericol eficacitatea unei politici de succes până acum.

După șase luni fără niciun caz de contaminare locală, un caz Delta a fost descoperit în Auckland săptămâna trecută, provocând cel mai mare focar din țară de la începutul pandemiei, cu un total de 277 de cazuri înregistrate joi.

Franța: a treia doză pe 13 septembrie în case de bătrâni

În Franța, rezidenții vârstnici ai căminelor de îngrijire vor putea primi a treia doză de vaccin începând cu 13 septembrie, a anunțat joi premierul Jean Castex.

Peste 4,46 milioane de morți

Pandemia COVID-19 a ucis cel puțin 4.461.431 de persoane din întreaga lume de la sfârșitul lunii decembrie 2019, potrivit datelor oficiale centralizate de AFP joi.

Statele Unite sunt cea mai afectată țară, cu 632.272 de decese, înaintea Braziliei (576.645), a Indiei (436.365), a Mexicului (255.452) și a Peru (198.031).

OMS estimează, ținând seama de excesul de mortalitate legat direct și indirect de COVID-19, că valoarea pandemiei ar putea fi de două până la trei ori mai mare decât cea calculată din cifrele oficiale.