O înregistrare video care a fost ținută secretă timp de mai bine de doi ani de zile arată cum un polițist lovește un bărbat de culoare de 18 ori cu lanterna - un atac despre care omul legii spune că este o tactică aprobată în care este produsă durere în puncte cheie pentru a putea prelua controlul, relatează

Bowman - lovit de 18 ori in 24 de secundeFoto: Captura YouTube

Associated Press.

”Nu opun rezistență! Nu opun rezistență”, poate fi auzit strigând, între lovituri, Aaron Larry Bowman pe filmarea obținută de Associated Press.

Bătaia din mai 2019 după ce a fost oprit în trafic l-a lăsat pe Bowman cu mandibula ruptă, trei coaste rupte și o rană adâncă la cap.

Evenimentul a avut loc în apropierea casei lui Bowman, la mai puțin de trei săptămâni distanță după ce polițiștii au atacat și lovit un alt șofer de culoare, Ronald Green, care a și murit în custodia poliției.

Procurorii federali analizează ambele cazuri într-o anchetă extinsă asupra brutalității poliției și a posibilelor mușamalizăi care implică poliția statală.

Poliția de stat nu a investigat atacul asupra lui Bowman decât la 536 de zile după ce a avut loc - chiar dacă a fost surprins pe camera foto a polițistului care l-a lovit - și a făcut acest lucru doar la câteva săptămâni după ce Bowman a intentat un proces civil.

Poliția de stat a publicat miercuri o declarație în care spunea că Jacob Brown, polițistul alb care l-a lovit pe Bowman, „s-a angajat în acțiuni excesive și nejustificate”, nu a raportat folosirea forței către supraveghetorii săi și și-a „etichetat greșit în mod intenționat” videoclipul de pe camera corporală.

Înainte de a demisiona în martie, Brown avea înregistrate 23 de incidente de utilizare a forței începând din 2015 - 19 dintre ele vizând afroamericani, conform datelor poliției de stat.

În afarî de investigația federală, Brown se confruntă cu acuzații de abuz și violență.

El se confruntă, de asemenea, cu acuzații în alte două arestări violente ale unor șoferi afroamericani, inclusiv una cu care s-a lăudat anul trecut într-o discuție cu alți polițiști, spunând că suspectul va avea dureri și „îmi încălzește inima știind că putem educa acel tânăr."

Brown a început să îl lovească pe Bowman în cap și în restul corpului în primele două secunde de la contactul inițial. L-a lovit de 18 ori în 24 de secunde, au scris detectivii într-un raport de investigație.

Bowman a încercat de mai multe ori să explice că era pacient cu dializă, nu făcuse nimic rău și nu rezista, spunând: „Nu opun rezistență, nu opun rezistență”.

Brown a răspuns cu: „Taci din gură!” și „Nu asculți”

Bowman mai târziu poate fi auzit gemând. "Sângerez!" a spus el. „M-au lovit în cap cu o lanternă!”

Brown, în vârstă de 31 de ani, a declarat mai târziu că Bowman a lovit un ofițer și că loviturile erau menite să îl facă pe Bowman să se conformeze arestării.

Anchetatorii care au analizat videoclipul lui Brown la câteva luni după eveniment au constatat că forța utilizată nu era rezonabilă sau necesară.

Bowman, în vârstă de 46 de ani, a negat că ar fi lovit pe cineva și nu este văzut în videoclip fiind violent cu ofițerii. Dar el încă se confruntă cu o listă de acuzații, inclusiv lovirea unui ofițer de poliție, că a opus rezistență unui ofișer de poliție și pentru o înclăcare a regulilor de circulație pentru care a fost oprit inițial, utilizarea necorespunzătoare a benzii.

Brown nu numai că nu a raportat utilizarea forței sale, ci și-a etichetat greșit filmările ca „confruntare cu cetățenii” în ceea ce anchetatorii au numit „o încercare intenționată de a ascunde videoclipul de orice revizuire administrativă”.

Avocatul lui Bowman, Keith Whiddon, a declarat că inițial i s-a spus că nu există videoclipuri cu incidentul înregistrate cu camera corporală.