Locuitorii a două sate aflate la vest de capitala Atena au fost evacuate luni în timp ce pompierii se luptă cu un nou incendiu într-o zonă care a fost devastată de flăcări săptămâna trecută, relatează Reuters.

Incendii in GreciaFoto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia Images

Autoritățile elene au emis ordine de evacuare pentru satele Vilia și Profitis Ιlias, aflate la aproximativ 50 de kilometri de Atena, după ce flăcările s-au apropiat de acestea.

În jur de 50 de pompieri, 20 de autospeciale, 6 elicoptere și 5 aeronave au fost trimise în zonă pentru a stinge noul incendiu alimentat de vânturile puternice.

Potrivit Greek Reporter, poliția a oprit circulația pe autostrada Elefsina-Thivon din apropierea Vilia în direcția Tebei.

Guvernatorul adjunct al provinciei Attica, Lefteris Kosmopoulos, a declarat pentru Skai TV că flăcările s-au extins pe un front care acum măsoară cel puțin 1,5 kilometri într-o zonă împădurită.

În Attica sunt mobilizați și pompierii români trimiși pentru a ajuta eforturile de stingere a incendiilor care au devastat Grecia în ultimele săptămâni.

Între timp, pompierii au continuat să se lupte și cu un alt incendiu major izbucnit în sudul insulei Evia luni dimineața.

Pompierii au anunțat că extinderea incendiului de pe această insulă a fost în mare parte limitată însă că flăcările nu au fost aduse sub control încă.

Localitățile Marmari și Kokkini au primit ordine de evacuare, o navă a Gărzii de Coastă, o ambarcațiune privată și două nave de pasageri fiind desfășurate în zonă în cazul în care rezidenții au nevoie de evacuare de urgență.

Secretariatul General pentru protecție civilă a anunțat luni un risc foarte ridicat (categoria 4) pentru mai multe regiuni ale Greciei:

  • Attica (inclusiv pentru insula Kythera)
  • Peloponez (Corint, Argolida, Laconia)
  • Nordul Egeei (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria)
  • Creta

REFERINȚĂ: