Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zeci sunt căutate în urma inundaţiilor ''catastrofale'' care au lovit statul american Tennessee (sud), au anunţat duminică autorităţile locale, relatează AFP și Agerpres.

Inundatii TennesseeFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Statul Tennessee a fost lovit sâmbătă de ploi calificate drept ''istorice'' de serviciile meteorologice locale, provocând inundaţii de proporţii.

Douăzeci de oameni au murit în oraşul Waverly, comitatul Humphreys, a declarat şeful poliţiei locale Grant Gillespie, într-o conferinţă de presă. O a altă persoană a fost găsită moartă într-o altă zonă, a precizat sursa citată, potrivit căreia bilanţul victimelor ar putea creşte.

Iniţial, poliţia a anunţat aproximativ 40 de dispăruţi, dar bilanţul a fost restabilit la 20, între care mai mulţi copii.

În cadrul unei conferinţe de presă, duminică, preşedintele american Joe Biden a transmis ''condoleanţe profunde'' şi a anunţat că guvernul este ''gata să ofere asistenţă'' sinistraţilor.

Ploile record au adus în unele zone 43 de centimetri de apă, echivalentul a 430 de litri pe metrul pătrat. Cel mai grav a fost lovit orașul Waverly, aflat la 88 kiloemtri de Nashville. Sute de case au devenit nelocuibile după inundațiile provocate de precipitații.