Cel puţin 20 de persoane au murit în ultimele şapte zile în şi în jurul aeroportului din Kabul după ce insurgenţii talibani au preluat controlul capitalei afgane duminica trecută, a declarat duminică un oficial NATO, relatează Reuters.

profimedia-0627999892Foto: Profimedia Images

"Criza din afara aeroportului din Kabul este nefericită. Prioritatea noastră este să evacuăm toţi străinii cât de curând posibil", a spus oficialul NATO sub protecţia anonimatului. Mulţimile adunate la aeroport au devenit tot mai mari în ultima săptămână, afectând operaţiunile SUA şi ale altor ţări de a încerca să evacueze mii dintre diplomaţii şi cetăţenii lor, precum şi numeroşi afgani.

"Forţele noastre menţin o distanţă strictă faţă de zonele exterioare ale aeroportului din Kabul pentru a preveni orice ciocniri cu talibanii", a adăugat oficialul NATO.

Ministerul britanic al Apărării a anunţat, tot duminică, faptul că şapte persoane şi-au pierdut viaţa în haosul care înconjoară aeroportul din Kabul.

"Condiţiile din teren rămân extrem de solicitante, dar facem tot posibilul pentru a gestiona situaţia cât mai sigur cu putinţă", a precizat ministerul într-un comunicat dat publicităţii duminică.

"Gândurile noastre sincere se îndreaptă către familiile celor şapte civili afgani care din nefericire au murit în mulţimile din Kabul", a mai menţionat Ministerul britanic al Apărării. (Sursa: Agerpres)