Partidul comunist aflat la conducerea Chinei îl investighează pe Zhou Jiangyong, secretarul de partid responsabil de zona Hangzhou, pentru ”încălcări grave ale disciplinei și legii”, asemenea acuzații fiind considerate o abreviere pentru corupție, scrie AP.

Zhou JiangyongFoto: http://eng.hangzhou.gov.cn

Anunțul- o scurtă notă formată dintr-o singură frază- publicat pe site-ul Partidului Comunist Chinez, nu oferă alte detalii, dar Jiangyong în calitate de secretar de partid al Hangzhou, gestina bugetele și numea în funcție șefii principalelor instituții locale. Hangzhou a devenit faimos ca fiind orașul natal al gigantului Alibaba. În 2019, Zhou i-a oferit fondatorului companiei, Jack Ma, un premiu, numindu-l „inovator și un model de antreprenoriat”. De atunci, compania și fondatorul acesteia par să fi căzut în dezgrația administrației Xi.

Născut în provincia Zhejiang (a cărei capitală este Hanzhou), Zhou a avansat în funcții începând de la mijlocul anilor 1980. Dacă va fi condamnat pentru corupție, el ar fi unul dintre cei mai proeminenți oficiali care cad pradă campaniei campania anti-corupție a președintelui Xi Jinping.