Pentru prima dată în ultimii aproape 10 ani, Aeroportul Changi din Singapore a pierdut prima poziție în clasamentul anual realizat de Skytrax a celor mai bune din lume în cadrul World Airport Awards, relatează CNN.

Cele mai bune aeroporturi din lume in 2021Foto: David Mbiyu / Alamy / Profimedia Images

Aeroportul Internațional Hamad din Doha, care a urcat treptat în clasament în ultimii ani, a fost răsplătit în cele din urmă cu prima poziție la categoria „Cel mai bun aeroport din lume”.

Changi a ieșit pe locul 3 anul acesta, o realizare remarcabilă pentru orice alt aeroport, însă poate mai puțin din perspectiva fanilor săi care laudă cu regularitate accesul ușor, confortul și opțiunile de top în ceea ce privește mâncarea și băuturile.

Ascensiunea aeroportului din Doha se datorează în mare parte muncii perseverente a Qatar Airways și a guvernului din Qatar care a investit puternic în ambele cu rezultate spectaculoase.

Călătorii care au o escală la aeroportul Hamad se pot bucura de tururi gratuite ale orașului, precum și de cazare și mâncare gratuită, în funcție de durata escalei.

Aeroporturile din Europa și Asia au dominat lista din acest an însă Japonia a fost cea mai bine plasată țară, cu 3 aeroporturi în primele 10, inclusiv ambele din Tokyo - Narita și Haneda.

Uite care sunt acestea:

1. Aeroportul Internațional Hamad

2. Aeroportul Internațional Haneda

3. Aeroportul Changi

4. Aeroportul Internațional Incheon (Coreea de Sud)

5. Aeroportul Narita

6. Aeroportul München

7. Aeroportul Zürich

8. Aeroportul Heathrow din Londra

9. Aeroportul Internațional Kansai (Japonia)

10. Aeroportul Internațional Hong Kong