Afișele montate în satul spaniol Ribadesella (în nordul Spaniei) avertizează vizitatorii nemulțumiți de realitatea vieții rurale că „s-ar putea să nu se afle în locul potrivit”, scrie The Guardian. Unii turiști au sunat autoritățile locale să se plângă de măgarii satului. Alți turiști au anunțat oficialitățile că vacile lasă în urmă mizerie pe drum. „Săptămâna trecută am avut o doamnă care ne-a sunat de trei sau patru ori să se plângă că un cocoș cântă la 5 dimineața., spune Ramón Canal, primarul din Ribadesella. „Ne-a spus că trebuie neapărat să facem ceva” .

RibadesellaFoto: turismoasturias.es

Reacția primăriei locale a fost să demareze o campanie prin intermediul unor afișe prin care roagă turiștii urbani să ”își asume riscurile” vieții rurale.

„Avem clopote ale bisericii care bat regulat, cocoși care cântă dimineața devreme și cirezi de animale care uneori poartă talăngi la gât și fac zgomot”, se arată în afișul publicat în oraș în ultimele zile.

„Dacă nu te poți descurca cu toate acestea, este posibil să nu fii în locul potrivit”, adaugă acesta.

„Trebuie să ne dăm seama că laptele nu vine în cutii, vine de la vaci, iar acestea trebuie hrănite”

Ideea afișelor a venit dintr-un sat din sudul Franței, a declarat viceprimarul Luis Sánchez. În urmă cu aproximativ doi ani, în Saint-André-de-Valborgne, situația și sezizările turiștilor erau similare cu cele de acum din satul spaniol.

„Să auzi un cocoș cântând noaptea este normal”, a declarat Sánchez pentru ziarul La Voz de Asturias. „Dacă ajungi la un hotel de țară, trebuie să fii conștient de faptul că așa stau lucrurile la sat”.

„Dacă, pe de altă parte, sunteți unul dintre cei privilegiați care pot suporta toate acestea, vă veți bucura de împrejurimile minunate și de produsele excelente realizate de fermierii, fermierii sau meșteșugarii noștri fantastici”, adaugă acesta. „Bucurați-vă de Ribadesella!”