Focuri de armă au fost auzite în apropierea aeroportului din Kabul după ce talibanii au încercat să disperseze mulțimile mari de afgani ce vor să părăsească țara, relatează Yahoo News.

Aeroportul din KabulFoto: Sajjad Hussain / AFP / Profimedia Images

„Mașinile sunt bară la bară, de abia se mișcă din loc. Sunt luptători talibani peste tot. I-am văzut încercând să împingă înapoi oamenii. I-am văzut și am auzit de asemenea multe focuri de armă trase deasupra mulțimilor pentru a le dispersa”, relatează corespondenta CNN Clarissa Ward, aflată la mai puțin de 200 de metri de intrarea în aeroport.

„Ei nu trag în oameni. Însă vor fi răniți când începi să tragi haotic când ai o grămadă de civili și vehicule civile pe tot drumul”, spune jurnalista CNN, adăugând că numeroși oameni încă așteaptă să pătrundă în aeroport, în pofida focurilor de armă.

„Sunt sute de oameni care practic așteaptă, încercând cu disperare să iasă din țară. Nu este clar dacă au actele în regulă, dacă au fost refuzați și li s-a spus că nu pot intra sau pur și simplu nu au cele necesare pentru a intra”, mai relatează Ward, afirmând că situația este „haotică” și „cu siguranță periculoasă”.

Citește LIVETEXT pe HOTNEWS ultimele evoluții ale situației din Afganistan AICI.