Cel puțin 17 persoane au fost rănite miercuri într-o îmbulzeală la o poartă a aeroportului din capitala afgană Kabul, a declarat un oficial NATO, citat de Reuters.

Aeroportul din KabulFoto: Captura YouTube

Civililor afgani care vor să fugă după ce talibanii au preluat capitala duminică li s-a spus să nu se adune în jurul aeroportului dacă nu au pașaport și viză, a spus reprezentantul NATO ce activează în cadrul aeroportului.

Oficialul, care nu a dorit să-i fie publicat numele, a precizat că nu are informații privind violențe comise de talibani în jurul aeroportului.

Sute de oameni s-au adunat în jurul aeroportului din Kabul cu speranţa de a putea părăsi Afganistanul după ce talibanii au preluat puterea în această ţară, informează miercuri dpa, preluată de Agerpres.

Bărbaţi, femei şi copii au fost văzuţi dormind pe străzi lângă aeroport.

Zvonuri false conform cărora toţi cei care vor veni la aeroport vor fi evacuaţi au determinat numeroşi afgani să ajungă acolo. Ei încearcă să pătrundă pe aeroport escaladând ziduri dărâmate în explozii sau pe alte căi.

Miercuri nu era clar dacă zborurile comerciale vor putea fi operate de pe aeroport. În prezent, numărul zborurilor operate de pe aeroportul din Kabul este foarte limitat.

Multe ţări vestice organizează zboruri de evacuare a propriilor cetăţeni şi a angajaţilor locali care ar putea deveni o ţintă pentru talibani. Armata americană a anunţat că va decide deschiderea sau închiderea anumitor puncte de acces către aeroport ţinând cont de situaţie.

Televiziunea rusă Ruptly a pus miercuri pe Youtube o transmisiune live cu aeroportul din capitala afgană: