Americanii au ajuns la un acord cu talibanii pentru a asigura ca evacuările de pe aeroportul din Kabul să aibă loc fără intervenții din partea grupului, după o întâlnire la Doha, relatează Associated Press, potrivit

HotNews.roFoto: Hotnews

The Hill.

Acordul a fost încheiat la Doha, Qatar, între oficiali talibani și șeful forțelor americane din Kabul, generalul Kenneth McKenzie.

Cele două părți au fost de acord aparent cu un mecanism de evitare a conflictului în care operațiunile la aeroportul din Kabul pot continua fără ca talibanii să intervină.

McKenzie ar fi spus talibanilor că orice intervenție a lor va fi întâmpinată cu uz de forță din partea militarilor americani care nu vor ezita să apere aeroportul dacă este necesar.

Anterior un oficial al Pentagonului a confirmat pentru AFP informațiile despre această întâlnire de la Doha, dar a refuzat să ofere mai multe detalii cu privire la orice angajamente obținute de la talibani.

Cel puțin 7 persoane au murit în haosul produs pe aeroportul din Kabul în timp ce sute de afgani au încercat să fugă din țară în timp ce trupele americane au preluat controlul asupra aeroportului pentru a coordona îmbarcarea cetățenilor care părăsesc Afganistanul.