Ambasadorul american în Afganistan încă nu a părăsit țara, a confirmat pentru AFP Departamentul de Stat al SUA relatează Guardian. Ambasadorul Ross Wilson este în continuare pe aeroportul din Kabul.

Aeroportul din KabulFoto: Sajjad Hussain / AFP / Profimedia Images

Scene de panică au putu fi surprinse pe aeroportul din Kabul în condițiile în care foarte multă lume vrea să părăsească țara după ce talibanii au preluat controlul.

Majoritatea diplomaţilor occidentali au părăsit capitala Kabul, a declarat luni un oficial american, după ce insurgenţii talibani au preluat controlul asupra capitalei Afganistanului, informează Reuters și Agerpres.

Pentagonul a autorizat duminică seară un număr suplimentar de 1.000 de soldați americani pentru a ajuta la evacuarea cetățenilor SUA și a afganilor care au lucrat pentru ei din Kabul, a informat un oficial american pentru Reuters, după ce ambasada Statelor Unite a avertizat că situația de securitate de pe aeroportul din capitala afgană nu e sigură și se schimbă rapid.

Oficialul american a mai declarat, vorbind sub rezerva anonimatului, că trupele suplimentare detașate duce numărul total al militarilor aflați acum temporar în Afganistan la 6.000. Localnicii au raportat focuri de armă sporadice auzite în zona Aeroportului Internațional Hamid Karzai din Kabul, principalul punct de ieșire din Afganistan, în timp ce trupele americane ajutau la evacuarea personalului SUA, după ce talibanii au intrat duminică în capitala afgană.